Digidexo.com

Hva er behandlingen for Pes Planus hos barn?

Hva er behandlingen for Pes Planus hos barn?


PES planus, også kjent som flate føtter eller falne buene, er en ganske vanlig tilstand hos både voksne og barn. Mens de fleste barn vil etter hvert vokse ut av deres pes planus tilstand av den tiden de er fem eller seks, kanskje noen aldri vokse ut av det. Selv dette vil ikke presentere mye av et problem i ni av ti, men av og til barn vil ha problemer med flate føtter.

Korrigerende sko

Sko som gir ekstra bue støtte er en av de vanligste behandlingene for PES planus hos barn. Pes planus tendens til å produsere mye belastning i fremre sener, og korrigerende sko kan avlaste noe av det presset. I tillegg kan skoene forbedrer gangstilling og hindre ytterligere problemer.

Setter inn

Innstikk vil ikke gjøre noe for å reversere misdannelse iboende i PES planus, men de kan gi ekstra støtte når iført sko. Denne ekstra støtte vil hindre unødig belastning på sener i bunnen av foten, noe som er spesielt viktig for barn som er aktive eller tilbringer mye av dagen sin stående.

Stretching

Heel smerte kan resultere fra PES planus i et meget aktivt barn. Strekk leggmuskelen for å lindre denne smerten. Dette vil øke fleksibiliteten og gi barnet en fyldigere spekter av bevegelse når du kjører og hopping.

Smertestillende midler

Noen ganger er det bare viktig å behandle symptomer på PES planus, da de kan bare blusse opp på grunn av omstendigheter eller skade. Over-the-counter smerte medisiner, for eksempel Tylenol, kan redusere betennelse og hevelse samt gi barnet smertelindring.

Kirurgi

Kirurgi for å rette pes planus er svært sjelden i både barn og voksne. Mesteparten av tiden, vil tilstanden forårsaker ingen problemer, og selv når den gjør det kan bli hjulpet med de ovennevnte behandlingene er tilstrekkelig nok til å unngå kirurgiske inngrep. Unntaket er når barnet har tarsal koalisjon - bein i midfoot klarer å smelte sammen. Dette kalles lite fleksibel flatfoot og kan være svært smertefullt. En ortopedisk kirurg kan velge å gripe inn i slike tilfeller.