Digidexo.com

Lemon helse fakta

Sitron er ikke bare en av de mest populære fruktene over hele verden, men det er også en uvurderlig vidunder av ernæring og helsefordeler. Det er så mye mer til denne kraft frukt enn en deilig sommer drink.

Historie

Sitroner stammer trolig fra det nordlige India eller Kina, der de har vært dyrket i ca 2500 år. Greske soldater tjente under Aleksander den store og romerske soldater ble sagt å ha brakt sitroner fra India til Hellas og Italia. Maurerne førte dem fra Kina til Spania og Nord-Afrika. Christopher Columbus brakte dem til Amerika i 1493 på sin andre reise. Saint Augustine, Florida, har dyrket sitroner siden det 16. århundre. Gruvearbeidere i California Gold Rush ble sagt å ha gjerne betalt så høyt som $ 1 (en ukes lønn da) for en sitron, på grunn av sin skjørbuk forebyggende egenskaper.

Eiendommer

Sitroner inneholder sitrus bioflavonoider kalt limonoids som er potente antioksidanter. Sitroner også inneholde flavonol glykosider, som har antibiotiske egenskaper, og høye nivåer av vitamin C, vitamin A, kalium, folat, magnesium, fosfor, kalsium og fiber.

Helse Fordeler

Vitamin C, kalium og limonoids i sitroner kan hindre betennelse; lavere blodtrykk og kolesterolnivå; nøytralisere skadelige frie radikaler; hindre tykktarm, mage, bryst, munn og strupehode kreft og slag (ved å hemme dannelsen av blodpropper); redusere astma, reumatoid artritt og osteoartritt; og styrke immunforsvaret. De flavonol glykosider avlaste hals og luftveisinfeksjoner, influensa og feber, og rense blodet.

Andre helseanvendelser

Å friske huden din, gni en skive eller to av sitron over ansiktet når været er varmt og fuktig.
Gni en presset sitron over grove, tørre knær og albuer for å myke dem.

Påfør litt friskpresset sitronsaft til en bomullsklut for å stoppe neseblod og blødende tannkjøtt. Gni veldig forsiktig, da det vil svi litt.
For å bidra til å avlaste forstoppelse, presse saften ut av en sitron, bland med 2 ts. olivenolje og drikke det.
For hvitere negler, og for å bli kvitt negl flekker, suge neglene i friskpresset sitronsaft i ca fem minutter. Skyll grundig.

Sitron tips

For å få mer juice ut av en sitron, rull den fast et par ganger på et bord eller benk med håndflaten. Dette bryter ned juicesekkene i frukt og frigjør mer juice.
Tynne-skinned sitroner har mer juice enn de hardhudede varianter.