Digidexo.com

Tips for å stoppe Overspising

Tips for å stoppe Overspising


I USA, er overspising et problem som rammer mange mennesker. Overspising er en enkel vane å plukke opp, og en svært vanskelig å bryte. Den viktigste måten å stoppe overspising er for en person å være klar over at han er overspising, og å bevisst utøve selvkontroll. Det finnes en rekke enkle tips som kan praktisk talt brukes på enhver livsstil - mens tipsene kan virke enkel, er det ikke alltid en enkel vane å bryte.

Spis sakte

En stor faktor i overspising er folk spiser for mye, for fort. Det er lett, spesielt når du er ute sosialt samvær eller slappe av og se på TV, for å fortsette å spise håndfull etter håndfull potetgull. Imidlertid er det viktig å innse at det tar mellom 12 og 20 minutter for hjernen å forstå at magesekken er full. En person bør konsentrere seg om hvor fort hun spiser, og sørg for å nippe vann i mellom biter og aktivt prøve å bremse ned.

Velg Tilfredsstillende Foods

Det er mange matvarer der ute - snacks og junk food, spesielt - som smaker godt, har mye kalorier, men tilfredsstiller ikke magen. Dermed føles en person sultnere, raskere, og vil da spise mer, noe som resulterer i overspising. Det er viktig å spise mat som er høy i protein og fiber, som de er sannsynlig å hjelpe en person bli full for lengre perioder av gangen. Matvarer med høyere vanninnhold også hjelpe en person føler seg fornøyd for lengre perioder av gangen.

Porsjonskontroll

Når en person begynner å jobbe med å bryte vanen med overspising, er bevisst del av kontrolltastene. Det kan hjelpe en person til å ta en mindre tallerken, slik at da er det fysisk umulig å ta for mye mat. Husk også at selv overspising sunn mat kan føre til vektøkning. Det er viktig å utøve del kontroll hvorvidt en person er forbruker junk food, eller sunne matvarer, som frukt og grønnsaker.