Digidexo.com

Bariatric Support Group Ideer

Bariatric kirurgi, også kjent som vekttap kirurgi, er en medisinsk prosedyre som endrer et menneskes fordøyelsessystemet på en måte som begrenser mengden av mat personen er i stand til å konsumere, for å hjelpe til med vekttap og redusere risikoen for medisinske problemer forbundet med fedme. Emner for bariatric støttegrupper som mål å bidra til å endre matvaner og lære om riktig ernæring, fysisk, mental og emosjonell helse og kan også tilby viktig informasjon om problemene rundt operasjonen selv.

Kosthold og ernæring

Støtte grupper som fokuserer på kosthold og ernæring hjelp lærer deltakerne om de beste måtene for dem å spise etter fedmekirurgi. Dette kan ta form av enten å ha gjesteforelesere som er eksperter på et bestemt område eller en gruppediskusjon med en tilrettelegger der deltakerne kan dele sine erfaringer. Kosthold og ernæring spesifikke emner for fedmekirurgi pasientene omfatter hypoglykemi, dietter som er bra for fedme utvinning, spise for hjertet og magen, lære om mat pyramide, vegetarianisme og bruk av kosttilskudd. Grupper kan også dra nytte av diskusjoner rundt å spise sunt og spise ute eller spise hjemme.

Mentale og emosjonelle helse

Støttegrupper kan være et sted der folk i utvinningen fra fedmekirurgi kan diskutere hvordan operasjonen kan påvirke deres liv. Psykologiske problemer som mat avhengighet og spiseforstyrrelser er viktige temaer for disse gruppene, og kan diskuteres både i form av personlige erfaringer og med innspill av en utdannet terapeut. Deltakerne kan diskutere hvilken rolle mat spiller i deres liv, både før og etter operasjonen, samt hvordan operasjonen og nye måter å spise kan ha påvirket dem følelsesmessig og i sine personlige forhold.

Risiko

Support Group temaer for folk vurderer fedmekirurgi fokus på risikoen så vel som betydningen av egenomsorg etter operasjonen. Risikoer som bør diskuteres inkluderer blodpropp i bena, lekker på det området av kirurgi, lungebetennelse, innsnevring av åpningen av magesekken og tynntarmen, dumping syndrom, gallestein, brokk, lavt blodsukker og nyrestein. I noen tilfeller kan operasjonen resultere i død. Støttegrupper kan hjelpe de som vurderer operasjonen ved å diskutere bekymringene til pasienter rundt disse problemene og hvordan de kan begrense sin risiko.