Digidexo.com

Koronar hjertesykdom og mosjon

Koronarsykdom er en tilstand der blodårene rundt hjertet blir tilstoppet med fettavleiringer. Disse arteriene mate oksygen og næringsstoffer til hjertemuskelen. Hvis de ikke fungerer som de skal er det en økt risiko for hjerteinfarkt. En måte å bekjempe koronarsykdom er mosjon.

Fysisk Evaluering

Før du begynner en øvelse diett konsultere med en lege. Personer med CAD (koronarsykdom) har ofte andre medisinske problemer. Varigheten og mengden av trening som en person kan tåle er avhengig av sine fysiske evner.

Aerobic Exercise

The American Heart Association innstilling om hvordan du kan forbedre generell fysisk form bruker formelen: FIT. F er frekvensen, antall ganger per uke. Jeg er for intensitet, hvor vanskelig (moderat, sprek). T er for tiden, hvor lenge en person øvelser hver økt. For en frisk person moderat til høy aerobic aktivitet i minst tretti minutter på en jevnlig basis vil øke over all fysisk form og minske risikoen for koronarsykdom.

Moderat intensitet trening

Det er lav til moderat intensitet øvelser som bidrar til over all fysisk form. Walking for nytelse, husarbeid og hagearbeid er noen daglige aktiviteter som bidrar til å utøve regimer som reduserer risikoen for koronarsykdom.

Andre risikofaktorer

Risikoen for å utvikle CAD øker med røyking, fedme, høyt kolesterol, og diabetes. Liten, gradvis økning av fysisk form gjennom trening og røykeslutt vil redusere risikoen for koronarsykdom.

Andre helsefordeler

Regelmessig mosjon bidrar til å redusere depresjon og fremmer en følelse av velvære. Det hjelper ledd og muskler for å bli sterkere og sunnere. Over all sunne følelser oppmuntre en person til å utøve mer rutinemessig. Risikofaktorer for koronarsykdom avta over tid.