Digidexo.com

Kvinner og atypiske symptomer på hjertesykdom

Kvinner og atypiske symptomer på hjertesykdom


Kvinner er mer sannsynlig enn menn for å dø av hjertesykdom. Dette skyldes at kvinner har ofte atypiske tegn på hjertesykdom, noe som gjør det vanskelig å kjenne igjen. Som nevnt i kvinnenes sunt hjerte Program skrevet av Nieca Goldberg MD, (se referanse 1), mer enn 400.000 amerikanske kvinner dør av hjertesykdom hvert år. Det er også den største dødsårsaken hos kvinner over en alder av 35-år gammel.

Fact

Brystsmerter er antatt å være et typisk tegn på hjertesykdom. Men ifølge US Food and Drug Administration (se referanse 2), kan kvinner ikke har brystsmerter. Kvinner er sannsynlig å ha ryggsmerter nær skulderbladene.

Funksjoner

Ifølge Cleveland Clinic (se referanse 3), kvinner har atypiske tegn på hjertesykdom oftere enn menn. De hyppigst rapporterte symptomer blant kvinner er søvnforstyrrelser, angst, dårlig fordøyelse, tretthet, øvre rygg smerter og pusteproblemer. Disse symptomene er ofte tilskrives andre enn hjertesykdom problemer.

Historie

Kvinne sunt hjerte Program (se referanse 1) slår fast at kvinner har vært stor grad ignorert når det gjelder hjertesykdom forskning. Det er nå kjent at hjertesykdom er forskjellig for kvinner, og at behandling og medisinering designet for menn kan påvirke kvinner ulikt.

Advarsel

Det er viktig at kvinner insisterer på å bli sjekket for hjertesykdom. Leger er mindre sannsynlighet for å sjekke om det hvis symptomene ikke er typisk, for eksempel brystsmerter.

Atypiske og typiske tegn

Typiske tegn på hjertesykdom inkluderer brystsmerter, raskere hjerterytme, svimmelhet, kvalme og hjertebank. Atypiske tegn på hjertesykdom omfatte angst, øvre rygg smerter, søvnforstyrrelser, og fordøyelsesbesvær.