Digidexo.com

Hvordan å stoppe deg fra å bli overvektig og lat

Hvordan å stoppe deg fra å bli overvektig og lat


Det er lett å falle i fellen med å bli lat. Å være lat i daglige aktiviteter kan føre til en stadig mer stillesittende livsstil. En stillesittende livsstil kan da føre til fedme og enda mer latskap. For å holde deg fra å bli overvektig og lat, må du ta en preemptive tilnærming og begynne å jobbe på en sunnere livsstil før du ser effekten av fedme og latskap krype inn. Det er aldri for tidlig å få en jump-start på god helse.

Hvordan å stoppe deg fra å bli overvektig og lat

•  Bestem hva dine viktigste mål er og begynne å takle dem. Ikke bekymre deg om andre distraksjoner. Hvis du har en lang liste over mål, kan du være å utsette på dem alle fordi listen er for overveldende. Fokus på bare ett eller to mål for nå. Når du har fullført disse, vil din følelse av prestasjon energi deg og gjøre det lettere å takle de neste ting på listen din.

Ikke forsov. Jo mer du sover, til lazier du sannsynligvis bli og, i en ond sirkel, jo mer utsatt er det å forsove. Bestem deg for en rimelig tid til å få opp - spesielt i helgene - og hold deg til den. Når du hører morgen alarm, ikke strekke seg etter på snooze-knappen, men bare stå opp og få din morgen startet. Hvis du synes du mangler energi senere på dagen, ta en 20-minutters lur hvis du må. Ikke lur i mer enn 20 minutter. Ellers risikerer du å falle tilbake til din sleeping mønster.

•  Bestem om du ønsker å gå ned i vekt eller opprettholde din nåværende vekt. Velg en type øvelse som du liker og lage en konkret plan for å montere den inn i livet ditt.

Tren regelmessig. Svømming, sykling, jogging, ski, aerobic dans og turgåing er bare noen av aktivitetene du kan begynne å nyte og engasjere seg i å holde deg i form eller å gå ned i vekt. Du kan lytte til musikk eller se på TV mens du trener for å underholde deg selv mens du trener. Det trenger ikke å være en effektfull aktivitet med en gang. Gå lett på deg selv og langsomt øke varigheten og styrken av treningsøkten. Innlemme ditt treningsprogram i det daglige liv, og selv forsøker å finne en trenings kompis med hvem du kan trene og dele fremgang og oppmuntring. Hold en logg over fremgangen din.

Ordne kostholdet ditt hvis det er nødvendig. Slutte å spise lettere mat som er høy i fett, sukker og bearbeidede karbohydrater. Ikke overindulge i junk food. Ikke spis fire timer før sengetid med mindre det er en frukt. Spise fem på seks små måltider gjennom dagen for energi og for å unngå å bli for sulten. Ha grønnsaker til hver lunsj og middag, og spise frukt og grønnsaker mellom måltidene som snacks. Hold deg til dette regimet og finne sunn mat som du liker.