Digidexo.com

Er Cool Mist eller Warm Mist Bedre for Congestion?

Luftfuktere legge fuktighet til luften, redusert trafikkproblemer på grunn av forkjølelse og andre luftveisplager. De kan også hjelpe med andre problemer forårsaket av tørr inneluft, som tørre bihuler og blodig nese. Det er mange grunner til å bruke en luftfukter. Det er også mange grunner til å velge enten en varm eller kjølig tåke luftfukter. Det er ikke forskjell i effekt på lunger av kule og varme tåke luftfuktere, imidlertid.

Congestion

The National Institute of Health anbefaler å bruke en luftfukter for å hjelpe til med lunger fra vanlig forkjølelse, influensa og bihulebetennelse. Fuktigheten fra luftfukteren vil fukte nesegangene tynning de slimete i bihulene. Dette gjør det lettere for den slimete å drenere og lettere å puste. Congestion har mange årsaker, og spenner fra irriterende til livstruende. Nesetetthet kan forstyrre hørsel og ørene, men kan også føre til problemer med å sove og være assosiert med søvnapné. Bruken av en luftfukter kan løse mange av disse plager.

Cool Mist Humidifers

Følg legen din anbefalinger for bruk i et barnerom. Han kan anbefale en modell over den andre. Som for å hjelpe med plager, for eksempel lunger, gjør verken en bedre jobb. Det er viktig å ta hensyn til de fordeler og ulemper med hver modell. For eksempel hvis du bruker en luftfukter i sommer eller varmt klima, en kjølig tåke kan bli foretrukket. Et annet alternativ er å lage damp hjemme ved hjelp av en varm dusj eller kokende kjele med vann. Helsen og sikkerheten til den personen som skal bruke luftfukteren må tas hensyn til, spesielt hvis du bruker varm tåke modell eller varme vanntemperaturer.

Cool Mist

Cool tåke luftfuktere har en tank som er fylt med vann. Det er også et filter eller en veke som absorberer vannet. En vifte trekker luft gjennom det våte filter og blåses inn i rommet. Luften som kommer ut av luftfukteren er litt kaldere enn temperaturen i rommet, og er ansett for å være en kule tåke luftfukter. Cool tåke modeller er også rimeligere enn den varme tåke modell. De er også tenkt å trekke mindre energi fordi det er ingen oppvarming komponent. Cool tåke luftfuktere kan være mer kostbart i det lange løp, siden filtrene må skiftes ut. Filtre må skiftes ut oftere hvis de brukes sammen med hardt vann. Det er også viktig for vannet som skal skiftes ut ofte, slik at bakterier ikke vokser. Hvis bakterier vokser i vannet, vil det bli blåst ut i luften. Den kjølige tåke modeller ikke påvirker romtemperaturen. De er derfor ansett tryggere å brukes rundt spedbarn og småbarn.

Warm Mist

Varme tåke luftfuktere har også en vanntank, men bruke et varmeelement for å fordampe vannet i luften. Mange modeller har en automatisk slå seg av dersom vanntanken går tom. De har også et kammer hvor flytende medisin kan tilsettes for å fordampe inn i tåken. Tidligere modeller av varme tåke luftfuktere ble betraktet som farlig på grunn av potensialet for å skålde, men dette har siden blitt korrigert med den automatiske stengefunksjon. Varm tåke luftfuktere er rimeligere i det lange løp, siden det ikke er noe filter for å erstatte. De er også bedre å bruke i områder som har hardt vann. Den varme tåke kan bidra til bakterievekst i rommet. Bakterieveksten er vanligvis ikke et problem i luftfukteren selv, siden vannet er ofte kokte. Den varme tåke modellen også genererer varme, som er noe å vurdere avhengig av temperaturen i rommet. Det er antatt at varme tåke er effektiv når du arbeider med en hoste.

Vedlikehold

Skitne vanntanker og filtre lett vokse mugg og bakterier. Dette er spesielt problematisk for de med astma og allergier. Men kan friske mennesker også være plaget av influensa-lignende symptomer eller infeksjoner som stammer fra å bruke en skitten luftfukter. Det er best å følge retningslinjene fra produsenten, men å endre vannet ofte og rengjøring av luftfukteren hver tredje dag vil hjelpe. Skylling i tanken etter å ha regelmessig rengjøring slik at kjemikaliene ikke er fordampet i luften vil også holde familiemedlemmer sunn. Det kan være lurt å vurdere å erstatte din luftfukter årlig.