Digidexo.com

Hvordan unngå Fat & Kolesterol

Når du går på en lav-fett diett, er det fordelaktig for dieter å forstå hvilke matvarer er høy i fett og kolesterol. Mat med høyt fett og kolesterol er dårlig for hjertet og blodomløpet, og kan føre til vektøkning. Populariteten av lav-fett dietter har blitt erstattet av low-carb dietter, men det er fortsatt mer sunt å spise magre proteiner i stedet for fet mat. Noen fet mat inneholder mettet fett og kolesterol, og kan øke dårlige kolesterolet (LDL), som bør unngås i ethvert kosthold.

Hvordan unngå Fat & Kolesterol

Velg magre proteiner som skinn kylling eller kalkun. Rødt kjøtt er en god kilde for protein, men inneholder heftig partier av fett og kolesterol. Hvis du velger å spise rødt kjøtt, spis mindre porsjoner og trim fettet ut av kjøttet.

Spis mer grønnsaker for snacks og siden retter. Grønnsaker er fylt med vitaminer og mineraler og inneholder hjerte-sunt karbohydrater i stedet for fett. Unngå å legge fete kremer, saus eller smør til dem for å unngå ekstra fett.

Spis frukt til frokost og snacks. Frukt inneholder sunne karbohydrater og essensielle vitaminer. Du kan spise en grapefrukt til frokost og få vitaminer og samtidig unngå fett og kolesterol.

Unngå fast food. Fast food hamburgere, cheeseburgers og kylling smørbrød er mettet i fett. Mange rask mat er stekt, og en kilde for fett, spesielt transfettsyrer. Trans fett er assosiert med kreftrisiko, og har også høye doser av kolesterol.

kjøpe ikke-fete meieriprodukter. Matvarer som ost og melk er tilgjengelig i ikke-fett eller lav-fett versjoner. Du kan unngå fett og kolesterol i meieri ved å bruke lettmelk i hel-korn korn for å få fordelen av hjerte-sunn korn i kostholdet.