Digidexo.com

Sosiale Fordeler med Drug Rehabilitation

Ingen gode ting kommer fra narkotikamisbruk. Du trenger bare å se på nyheter og høre om de forferdelige forbrytelsene som er begått mens om narkotika og livene som har blitt ødelagt gjennom stoffmisbruk å se at kostnadene ved narkotikabruk er uoverskuelig. Derfor står det til grunn at det er mange fordeler for brukeren og for samfunnet for øvrig fra å søke vellykket narkotika rehabilitering.

For den enkelte, fordelene med narkotika rehabilitering er enorme. Narkotika kjemisk endre måten en persons hjerne fungerer, ifølge National Institute on Drug Abuse. Being av narkotika kan hjelpe en person være mer av hvem han virkelig er, og dermed bidra til å forbedre sin evne til å være i og opprettholde nære relasjoner med venner og familie.

På en større skala, samfunnet betaler en høy pris for narkotikamisbruk. Ifølge National Institute on Drug Abuse 1992 estimater, den totale kostnaden for narkotikamisbruk i USA var over $ 97 milliard. Dette totalt har vært økende siden 1970-tallet. Basert på studien resultatene gitt i april 2009, den totale årlige kostnaden for narkotikamisbruk i USA var om $ 180 milliarder kroner. Gjennom narkotika rehabilitering, disse pengene, mye av dette er båret av brukeren og brukerens familie, kan bli satt til bedre bruk.

Ifølge Substance Abuse and Mental Health Administration publikasjon, det er andre samfunnsmessige fordeler fra vellykket narkotika rehabilitering. Disse inkluderer redusert fraværet fra jobb, redusert on-the-job ulykker og færre feil. Kostnaden til Medicare og til sykehus også reduseres, siden det er mindre behov for sykehusopphold og medisinsk behandling for de som har gjennomgått vellykket rehabilitering.