Digidexo.com

Effekt og risiko av forbudte stoffer

Effekt og risiko av forbudte stoffer


Alle legemidler vanligvis faller inn under en av åtte kategorier: sentralstimulerende midler (for eksempel kokain), narkotika, (f.eks heroin), cannabinoider (f.eks marihuana) og anabole stoffer (f.eks steroider). Den andre fire av de åtte kategoriene er beta 2-agonister (f.eks hydroklorid), maskering midler (f.eks epitestosterone), beroligende midler (for eksempel alkohol) og kortikosteroider (for eksempel deksametason). Under hver kategori, er det forbudt stoff; hver stoffet har sine egne helserisiko og effekter.

Kokain

Kokain er svært vanedannende sentralstimulerende som påvirker nervesystemet. Det kan sniffet, injiseres eller røykes. Brukere av kokain vanligvis føler euforiske og energiske og kroppens temperatur, blodtrykk og hjertefrekvens øker. Kokainbrukere sette seg i faresonen for hjerteinfarkt, respirasjonssvikt, slag, kramper, avskyelige smerter og kvalme. I sjeldne tilfeller kan plutselig død oppstå på den første bruken av kokain.

Heroin

Heroin er et svært vanedannende og hurtigvirkende opiat. Det er et naturlig stoff som utvinnes fra seedpod av opiumsvalmuen. Det gir en glede respons i nye brukere; men når brukerens kropp blir vant til stoffet, må hun administrere det å drive og føle seg normal. Helserisiko kan omfatte treg og grunne pust, kramper, koma og død. Kroniske brukere som injiserer heroin er i faresonen for muligens hiv, hepatitt, blodbårne sykdommer, arrete eller kollapset årer, infeksjon i hjertet fôr og ventiler, abscesser, lungebetennelse, tuberkulose og lever og nyresykdom. Nye og erfarne brukere er på lik risiko for død, fordi det er umulig å vite renheten av heroin de bruker.

Marijuana

Marijuana, ofte referert til som gryte eller luke, er en grønn, brun eller grå blanding av strimlet tørkede blader. Det er hamp eller cannabis og er røkt i en sigarett. Effekter av marihuana kan omfatte forvrengt oppfatning, tap av koordinasjon, økt hjertefrekvens og vanskeligheter med problemløsning, hukommelse og læring. Den eneste påviste helserisikoen er inhaling røyk, av noe slag, kan skade lungene dine.

Metamfetamin

Metamfetamin, ofte referert til som meth, er et sentralnervesystemet stimulerende stoff. Meth øker frigivelsen av et kjemisk stoff i hjernen, dopamin, som fører til høye nivåer av kjemikalier i hjernen. Risiko kan omfatte varig hjerneskade av strukturelle og funksjonelle endringer i hjernen, ekstreme vekttap, alvorlige tannproblemer, angst, forvirring, søvnløshet, humørforstyrrelser og voldelig atferd. Psykotiske trekk av paranoia, visuelle og auditive, hallusinasjoner og vrangforestillinger er alt mulig.