Digidexo.com

Colon Cancer Back Pain Symptomer

Tykktarmskreft er den vanligste fordøyelses kreft, og kan ofte ha noen symptomer for en stund før sykdommen er omfattende. Av denne grunn er det viktig å anerkjenne de tidlige varselsymptomene på tykktarmskreft og at mange leger anbefaler periodiske screening tester og eksamener for å fange sykdommen så tidlig som mulig.

Colon Cancer og Back Pain

Tykktarmskreft forårsaker noen symptomer i en tidlig fase, og ryggsmerter er en uvanlig symptom. Ryggsmerter og tykktarmskreft er ikke nødvendigvis korrelerer konsepter; kolon er et hult organ med muskuløse, noe elastiske vegger, massene som svulster forårsake noen symptomer før de er ganske store og avanserte. Også, fordi innholdet i tykktarmen er meget væske-basert, med vann som blir absorbert som passerer avføring langsomt gjennom lengden av tykktarmen, trenger endringer i avføringsvaner på grunn av obstruksjon ikke skje før colontumorer er ganske stor.

Mulige symptomer på Colon Cancer: okkult blødning

Blødning i tykktarmen er en ledende advarsel symptom på kreft i tykktarmen. Blodtap som er åpenbart og lyse rødt, men er ikke en typisk funn av tykktarmskreft. Lyse rødt blod, for eksempel synlige striper på krakk og på toalettpapir antyder som oftest blødning svært nær utsiden av kroppen, for eksempel en blødning hemorrhoid eller blodtap fra en anal fissur, selv om det likevel krever evaluering av lege. Blodtap som er et tegn på tykktarmskreft er vanligvis "okkult", som betyr at det er skjult inne i avføring og ikke opplagt. Avføringsprøver kan bli testet med kjemikalier som kan identifisere tilstedeværelsen av blod i avføringen. En slik test er ofte en rutinemessig screening test gjort under fysiske undersøkelser for å vurdere tilstedeværelse av okkult blod.

Mulige symptomer på Colon Cancer: Trøtthet og Anemi

Siden svulster forårsake noen symptomer selv, tegn og symptomer fra kronisk blodtap kan være det første symptomet å oppstå. Kronisk blodtap, selv i svært små mengder, kan føre til anemi, som er en advarsel tegn på tykktarmskreft. Kroppen er i stand til å lage røde blodlegemer så fort som det er å miste dem, og et lavt antall røde blodlegemer - referert til som anemi, resultater.

Røde blodlegemer transporterer oksygen rundt i kroppen. Når det er en mangel på normale røde blodcelletall, oksygen-bæreevne reduseres og kan føre til tretthet, en manglende evne anstrenge seg og ørhet. Når en rutine blodprøve avslører anemi, vil en lege søke etter en årsak til at anemi, inklusive testing for skjult blod i avføring for å utelukke tykktarmskreft.

Kan Colon Cancer Årsak ryggsmerter?

Som forklart, "ryggsmerter" er ikke en typisk eller tidlig tegn på kreft i tykktarmen, men kan forekomme med avansert sykdom som svulstene begynner å hindre passasje gjennom tykktarmen. Tykktarmen har en sterk muskel i dets vegg som trekker seg sammen på en koordinert bølgelignende bevegelse, kalt peristaltikk, som tjener til å skyve innholdet i tykktarmen sammen mot utsiden av legemet som vann absorberes og avføringen blir mer fast stoff. Dersom det er en tilstopping inne i tykktarmen, kan det oppstå kramper. Smertene kommer ofte og går, snarere enn å være konstant. Denne smerten er oftest følt i magen, men når hindringen er delvis eller tidlig og forårsake forstoppelse, kan en vag følelse av fylde og oppblåsthet føre. På grunn av obstruksjon, er avføringen ikke fullt evakuert slik at folk med tykktarmskreft kan ofte ha følelsen at avføring er ufullstendig og kan begynne å bruke mye tid på badet forsøker å lindre følelsen.

Akutte magesmerter og Colon Cancer

I noen tilfeller kan svulster vokse ubemerket eller uoppdaget inntil alvorlig skade og svekkelse av veggen i tykktarmen har oppstått. I slike tilfeller, perforering, noe som betyr et hull, kan det danne seg gjennom veggen av tykktarmen i nærheten av tumoren. Når dette skjer, ømhet for press og smerte oppstå på stedet av perforeringen. Hvis hullet er stort nok til å tillate lekkasje av innholdet i tykktarmen inn i bukhulen, kan akutt smerte med feber og inflammasjon forekomme. Peritonitt, som betyr betennelse i nedre bukhulen, kan være akutt smertefull. Buken blir ekstremt øm å ta på, og vandre og selv puste og hoste - noe trekkene betente tarmer om i den betente bukhulen - er smertefullt. Akutt peritonitt er et kirurgisk tilfelle, og perforeringen i tarmveggen må repareres.