Digidexo.com

Hvorfor kvinner Få Nighttime svette?

Hvorfor kvinner Få Nighttime svette?


Iført for mange klær eller holde rommet ditt for varmt kan føre deg til å svette mens du sover. Det er medisinske årsaker til nattsvette samt, noen som krever behandling.

Menopause

Som kvinner alder, deres hormoner begynner å svinge, og nivået av østrogen minker. Fallet i østrogen utløser hypothalamus (som styrer kroppstemperatur) for å skape fysiologiske symptomer, hvorav den ene er natta svetting.

Hypoglykemi

Endringer i blodsukker kan oppstå mens du sover, og noen ganger en skarp hurtig fall i blodsukkeret mens du sover kan utløse nattsvette.

Idiopatisk Hyperhidrosis

Idiopatisk hyperhidrose er fra en ukjent kilde, og innebærer en plutselig innsettende rikelig svette. Håndflatene, fotsålene og armhulene er de mest berørte områdene.

Medisinering

Visse medisiner kan forårsake nattsvette hos kvinner. Anti-depressiva er en vanlig årsak til nattesvette, og antipyretiske medisiner som Tylenol eller Ibuprofen kan også forårsake natta svett hvis de blir tatt for å behandle feber.

Kreft

Nattesvette kan være et tidlig tegn på kreft. Lymfom er oftest assosiert med nattesvette. De nattesvette er ledsaget av feber og vekttap når kreft er den skyldige.

Infeksjon

Ulike bakterielle og virale infeksjoner kan føre til nattsvette, samt HIV-infeksjon. Tuberkulose er også assosiert med nattesvette.