Digidexo.com

Bruk av Fruktose

Bruk av Fruktose


Fruktose er et naturlig forekommende sukker funnet i frukt og grønnsaker. Krystallinsk fruktose fortsatt et populært søtningsmiddel i produksjon av næringsmidler og drikkevarer. Krystallinsk fruktose blir ofte forvekslet med høy fruktose mais sirup. Det har vært betydelig spekulasjoner rundt helserisikoen ved høy fruktose mais sirup ennå FDA konkluderte med at, "high fructose [mais] sirup er så trygg for bruk i mat som sukrose, mais sukker, mais sirup og invertsukker."

Krystallinsk fruktose Produkter

Krystallinsk fructose er ren form av fruktose, som ikke inneholder glukose-aktig høy fruktose maissirup. Krystallinsk fruktose er et naturlig forekommende søtningsmiddel som vanligvis brukes i en rekke forskjellige produkter. Vanlige matvarer og drikke som inneholder krystallinsk fruktose inkluderer pulverisert drikker som krever vann, kalorifattig mat alternativer, flavored eller smak forbedret vann, kullsyreholdige brus og drikke, energi og sportsdrikke, sjokolade smaksatt melk, korn og havregryn, yoghurt og bakevarer. Krystallinsk fruktose vises i mange helsebevisste produkter og ikke har den samme betydningen som høy fruktose maissirup som er løst forbundet med å bidra til diabetes og fedme.

Høy fruktose mais sirup Produkter

Høy fruktose mais sirup inneholder ikke 100% fruktose som ren krystallinsk mais sirup. Høy fruktose maissirup er et sukker produsert fra korn som kan fordøyes av kroppen på en lignende måte som bordsukker. Høy fruktose mais sirup kan bli funnet i et flertall av de emballerte matvarer som finnes i dagligvarebutikker over hele USA Høy fruktose mais sirup brukes som søtningsmiddel i matvarer som for eksempel brødsmuler og kjøtt glasurer, ulike varianter av fruktdrikker inkludert frukt punsj og saft, brus og brus, kaffedrikker, brød, frokostblandinger, kaker, godteri, sauser, kjeks og kaker.

Fruktose i medisin

Høy fruktose mais sirup fungerer også som et søtningsmiddel i ulike typer medisiner. Fruktose finnes i hostedempende midler, slimhinneavsvellende dråper og væsker for både barn og voksne, samt nattlige legemidler som brukes for hoste og forkjølelse. Høy fruktose mais sirup kan også bli funnet i slimhinneavsvellende gnir som brukes på brystet og under nesen.