Digidexo.com

Vanlige årsaker til hyppige raping

Vanlige årsaker til hyppige raping


Raping oppstår når kroppen rids magen av overflødig luft eller gass, i henhold til American College of Gastroenterology (ACG). Mens denne prosessen er normalt, kan det være pinlig når det er støyende; dessuten kan raping være tegn på en moderat til alvorlig fordøyelses problemet. De fleste årsakene til raping kan bedres gjennom enkle endringer i livsstil.

Mat og drikke

Svelger for mye luft kan føre til hyppige raping. Når du spiser for fort eller drikke gjennom et sugerør, kan du ta i for mye luft og oppstøt gjentatte ganger, ifølge Mayo Clinic. Dårlig tilpasset proteser, tyggegummi og harde drops så vel som røyking kan forårsake overflødig svelger luft som kan føre til hyppige raping. Kullsyreholdige drinker og øl avgir karbondioksid gass, som også utløser raping.

Nervøsitet

ACG bemerker at folk ofte svelge luft uten å merke det. Dette er ofte forbundet med nervøsitet, ifølge Mayo Clinic. ACG forteller at når livsstilsendringer, som for eksempel å spise saktere og avslapping teknikker, er uttømt og problemet med overflødig luft svelger og hyppige raping vedvarer, kan mental helse behandling være berettiget. Dette kan omfatte atferdsterapi og avspenningsteknikker.

Gastritt

Gastritt er en betennelse i magen og er en vanlig årsak til hyppige raping. Akutt kronisk gastritt er oftest et resultat av en Helicobacter pylori-infeksjon. Helicobacter pylori er en bakterie som, i henhold til ACG, kan behandles med hell med antibiotika når det detekteres av en lege eller fordøyelses spesialist. Andre fordøyelsesforstyrrelser, for eksempel magesår eller gastroparese (forsinket tømming av magesekken), kan beskjeden skal gjentas raping, ifølge Mayo Clinic. Eksperter advarer om at hvis hyppige raping er ledsaget av andre symptomer, som magesmerter, oppkast, diaré, forstoppelse eller blod i avføringen, bør du rådføre deg med helsepersonell omgående.

Acid Reflux

Acid reflux, også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), er en annen vanlig årsak til hyppige raping. GERD oppretter en sikkerhetskopi av magesyre i spiserøret. Hvis du svelge gjentatte ganger i et forsøk på å avhjelpe situasjonen, du ofte svelge for mye luft og oppstøt ofte. Flere over-the-counter og reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for å behandle acid reflux. ACG hevder at anti-gass medisiner, for eksempel simethicone, gjør svært lite, om noe, for problemet med vedvarende raping.