Digidexo.com

Hvordan beregne porsjonsstørrelser

Hvordan beregne porsjonsstørrelser


Enten du prøver å gå ned i vekt eller ikke, å være klar over riktig porsjonsstørrelsen er en måte å opprettholde optimal helse. Ifølge Center for Disease Control and Prevention, har matvare porsjoner økt både i restauranter og hjem servering. Ved å unngå overspising, kan du unngå vektøkning og andre helsekonsekvenser. Heldigvis finnes det noen tips som kan hjelpe deg med å avgjøre hvor mye du trenger til hvert måltid.

Hvordan beregne porsjonsstørrelser

Servering på Hjem

•  Tenk deg at tallerkenen din er delt inn i fire like store deler. Dette blir referert til som oppdelt plate metode for å estimere egnede porsjoner ved måltidene. Denne metoden fungerer godt hjemme siden du har full kontroll over hvor mye mat ender opp på tallerkenen.

Fyll to av kvadranter med grønnsaker eller frukt. Det er halvparten av platen. Oppsiktsvekkende som det ser ut, vil spise denne måten hjelpe deg å nå den daglige anbefalte mengden porsjoner for frukt og grønnsaker.

Reserve annen kvadrant for stivelse, som kan inkludere poteter, brun ris, grovt brød, eller hele korn pasta.

Plass protein i den resterende kvadrant for å full måltidet. Med platen delt på denne måte, kan ikke styre bare den del, men andelen av nødvendige mat-grupper. Du er mindre sannsynlig å overspise protein og stivelse og mer sannsynlig å få mengden av grønnsaker og frukt som kroppen din trenger.

Vent ti-femten minutter etter et måltid før du går tilbake for mer. Som maten legger seg på magen, vil du få et bedre inntrykk av hvorvidt den delen du spiste var tilstrekkelig. Det tar flere minutter for hjernen din til å innse at du er full, og for å sende meldingen å slutte å spise. Også, spise sakte forbedrer fordøyelsen og absorpsjon av næringsstoffer.

Spise ute

Spør en servitør for å dele din hovedrett i to like store deler. Siden restauranter serverer ofte mer mat til hvert måltid enn én person behov, er dette en enkel måte å beregne en sunn porsjon når du ikke kan kontrollere hvor mye du blir servert. Du kan spise en halv på restauranten og spare resten til senere.

Ta med fast food hjem og avstå fra å spise den i sin pakke. Hvis du prøver å gå ned i vekt eller har en alvorlig helsetilstand, bør du unngå fast food helt. Men hvis du gjør kjøpe den, ta den med hjem og sette den på et sted. Dette vil minne deg på porsjonene du spiser. Også sette maten på en tallerken gir deg muligheten til å bruke delt plate metoden.

Bestill en halv størrelse, barnestørrelse eller lunsj størrelse når du spiser ute. Gitt at restauranter serverer slike store deler, kan du anta at halvstørrelser er nærmere sunn del som kroppen din trenger. Denne metoden for sorteringen opp en del er enkelt siden det vil tillate deg å fullføre hele måltidet i en sittende med mindre risiko for overspising.