Digidexo.com

Anatomy of the Eye Forklart

Øyet veier ca 30 ml, men utfører en svært viktig funksjon. Det fungerer som et kamera med lys fra en gjenstand som reiser gjennom de forskjellige deler av øyet, og som blir overført til hjernen.

Hornhinnen

Lett kommer inn i øyet og er fokusert på den klare vev på forsiden av øyet kalt hornhinnen; hornhinnen er der du plasserer din kontaktlinser i øyet.

Fremre kammer

Fremre kammer er rett bak hornhinnen. I tilstand som kalles grønn stær, betyr fremre kammer vinkel fungerer ikke skikkelig. Eleven er åpningen i midten av iris hvor lyset går gjennom.

Lens

Objektivet er rett bak iris og elev og tjener til å ytterligere fokusere lys når den sendes gjennom øyet; Som mennesker alder, blir objektivet mindre fleksibel (presbyopi) og deretter regn (katarakt).

Glasslegemet

Den glasslegemet er en gel-lignende stoff som ligger bak linsen; det bidrar til å opprettholde formen av øyet. Det må fortsatt være klart slik at lyset kan nå netthinnen.

Retina

Netthinnen består av flere lag av celler og fungerer som en film i et kamera; disse cellene endrer lyset til nervesignaler som blir sendt til den optiske nerven.

Optic Nerve

Synsnerven består av mer enn en million nervefibre. Den overfører de nervesignaler fra retina til hjernen hvor hjernen vil behandle de signaler tilbake til et bilde.