Digidexo.com

Hvordan spise for anemi som en Vegan

Anemi har mange årsaker og veganere ikke har en høyere forekomst av tilstanden enn gjør kjøttetere. Likevel, mange mennesker tror at hvis en person er blodfattig, bør han eller hun spiser mer rødt kjøtt eller at personens kosthold er utilstrekkelig. I virkeligheten, å spise kjøtt er en unødvendig skritt og er ikke engang en sunn alternativ (som veganere vet), men kostholdet kan fortsatt være årsaken til problemet, spesielt i nyere veganere som kan spise en stivelsesholdige diett eller en med mer bearbeidet mat enn produsere. Lære om tilstand og årsaker, samt hva du skal spise hvis anemi er et resultat av et dårlig kosthold, er skritt du kan ta mot å føle seg bedre.

Hvordan spise for anemi som en Vegan

En få sjekket ut. Bare et fåtall av de mange årsaker til anemi relatert til kosthold. Likevel, anemi forårsaket av kosttilskudd mangel, inkludert jern og vitamin (folat eller B-12) anemi, er den mest vanlige typen. Mindre vanlige typer omfatter sigdcelleanemi, hemolytisk anemi, anemi forbundet med benmargssykdom, aplastisk anemi og anemi av kronisk sykdom. Thalassemias eller defekt hemoglobin føre til de mest sjeldne typer anemi.

Lær litt om anemi. Anemi er en tilstand der en person ikke har nok røde blodceller. Jern er en viktig komponent av hemoglobin i røde blodceller, som transporterer oksygen i hele kroppen. Alene, kan anemi føle deg elendig, men hvis du har noen underliggende medisinsk tilstand, for eksempel hjertesykdommer eller diabetes, kan være blodfattig gjøre vondt mye verre. Kvinner og barn er mer sannsynlig enn menn er å bli blodfattig. Hos barn er dette ofte på grunn av lav nærings dietter; kvinner har en tendens til å miste mer blod via menstruasjonssyklusen og dermed utvikle anemi.

Lær litt om jern. Det er to typer av jern: heme og ikke-heme. Ikke-heme jern utgjør over halvparten av jernet i animalsk vev og alle jern i planteføde (inkludert nøtter og frø, frukt og grønnsaker), men det er ikke absorberes, så vel som heme jern. Spise mat rik på vitamin C øker opptaket av ikke-heme jern. One-hit underverk, som brokkoli og bok-choy, er høy i både jern og vitamin C.

Lær om symptomer (hvor du kan føle) hvis du er blodfattig. Disse inkluderer tretthet eller tretthet, smerter i brystet eller magen, vekttap, svakhet og svimmelhet som ofte er verre like etter står opp.

Lær om tegn (hva du eller legen din kan se) av anemi: Mørke, klissete, stinky avføring eller avføring som vises svart eller rødbrun, eller synlig blodig; en rask hjerterytme eller rask pust; hud som ser gul (gulsott) eller blek, eller som føles kaldt; lavt blodtrykk; en forstørret milt; eller, et hjerte bilyd.

Vet hva noen gode jernkilder er og spise dem hver dag. Til tross for "unse-for-unse" ernæringsmessige sammenligninger er vi alle vant til, vil ikke kroppen registrerer ikke mat i gram; sin kilde av målingen er kalori. Kalori for kalori, mange plantekilder er mye høyere i jern enn selv den blodigste rødt kjøtt. For eksempel tar det godt over 1000 kalorier av biff for å få så mye jern som du ville gjort ved å spise bare 100 kalorier av tørkede bønner eller mørkegrønne bladgrønnsaker.

Vet hva vondt jern absorpsjon og unngå det. Te og kaffe inneholder tanniner, som reduserer jern absorpsjon. Kalsium reduserer absorpsjonen av jern i tillegg. Spis mat som inneholder tanniner eller kalsium (eller kalsiumtilskudd) flere timer før eller etter å ha spist jernrike matvarer.

8. Vurder kosttilskudd. Hvis du føler at du må ta en jern supplement, vet at det er noen ubehagelige bivirkninger, inkludert diaré, forstoppelse, kvalme og ubehag i magen. Det kan hjelpe å ta kosttilskudd etter et måltid, for å justere dosen eller bytte formuleringer (f.eks jern (II) sulfat g jern (III) -hydroxide polymaltose kompleks (IPC) vs jern bis-glycinate chelate); husk at hver supplement maker vil hevde deres variasjon har de minst dokumenterte bivirkninger. Prøv dem for deg selv og husk, for mye jern er like farlig som for lite jern når det kommer til kosttilskudd.