Digidexo.com

Hvor mye kolesterol er for mye?

Ifølge American Heart Association, er et sunt nivå av total kolesterolet mindre enn 200 mg / dL. En total kolesterolet nivå på mellom 200 og 239 mg / dL anses borderline. Hvis bloodwork viser disse tallene, vil legen din sannsynligvis se nærmere på balansen mellom dine nivåer av LDL, HDL og triglyserider; noen ganger, selv om de totale nivåer er grenselinje, de ulike typer av kolesterol balansere hverandre. Dette er ikke tilfelle med folk hvis nivåer er genuint høy: totalt kolesterol-nivå av 240 mg / dl eller mer.

Definisjon

The National Cancer Institute definerer kolesterol som "A voksaktig, fettaktig substans laget i leveren, og funnet i blodet og i alle celler i kroppen."

LDL vs HDL

LDL (low-density Lipoprotien) er det "dårlige" kolesterolet. Når det er for mye bevegelse gjennom blodet, bygger det opp i form av arteriell plakk. HDL (high-density Lipoprotien) er den "gode" typen, som sin jobb i kroppen er å frakte kolesterol til leveren, hvor det er fjernet fra kroppen.

HDL / LDL-nivå

I tilfelle av HDL, ønsker høyere tall. Lave nivåer av HDL (under 40 mg / dL for menn, eller 50 mg / dl for kvinner) mener høyere risiko for hjertesykdom. For LDL, derimot, er målet et lavt tall - noe over 160 / dL er i faresonen.

Betraktninger

Sunn-range HDL nivå i eldre folk har vist seg å bevare hjernens funksjon og redusere frekvensen av mental nedgang.

Misforståelse

Triglyserid er en type fett, ikke en form for kolesterol. Det er beslektet, men fordi pasienter med forhøyede triglyseridnivåer svært ofte har et høyt nivå av kolesterol i kroppen, slik at leger teste for det å få hele bildet.

Fun Fact

Sunne nivåer av kolesterol produseres i leveren, slik at du ikke egentlig trenger å konsumere kolesterol å være sunn.