Digidexo.com

Helbredende fordeler av gurkemeie

Gurkemeie, best kjent som en ingrediens i karri, har vært brukt i de siste 2500 år som en naturlig healer. Kinesiske og indiske kulturer dratt nytte av gurkemeie aktive element, curcumin, for å avlaste plager fra kreft til sår. Personer som har gallestein eller galleveisobstruksjon bør ikke bruke gurkemeie. Det kan også være en livmor stimulerende, så gravide kvinner bør snakke med sin lege før bruk.

Anti-Inflammatory

Gurkemeie inneholder curcumin, som er en naturlig anti-inflammatorisk gi så mye relieff som de fleste antiinflammatoriske midler, men uten bivirkninger. Det kan hjelpe til å lindre artritt, reumatoid artritt og inflammatorisk tarmsykdom (IBD).

Kreft & sykdom

Gurkemeie er en antioksidant som kan naturligvis hjelpe til å forhindre eller redusere risikoen for krefttyper og sykdommer, slik som prostata cancer, lungecancer, brystcancer, leukemi, kreft i tykktarmen, cystisk fibrose og Alzheimers sykdom.

Painkiller

Gurkemeie kan brukes som smertestillende.

Antiseptisk

En av de helsemessige fordelene av gurkemeie er dens antibakteriell makeup. For forbrenninger og sår, kan den brukes som et desinfeksjonsmiddel.

Andre helsefordeler

De som bruker gurkemeie erfaring helsemessige fordeler som forbedret lever og kardiovaskulær funksjon og lavere kolesterol.

Hvordan å kjøpe og bruke

Gurkemeie kan kjøpes som en tørket krydder på et lokalt supermarked. Fargen kan variere, slik at denne ikke bør brukes for å bestemme kvaliteten. Gurkemeie pulver bør holdes på et mørkt og kjølig sted, og fersk gurkemeie bør oppbevares i kjøleskap. Bruke gurkemeie når du forbereder grønnsaker, ris retter, kylling retter, fall og salatdressinger. Vær forsiktig, kan gurkemeie flekker.