Digidexo.com

Fordeler med Xylitol

Personer som lider av diabetes eller som har andre blodsukker lidelser må unngå for mye sukker. Det er andre som prøver å Ween off av sukker og er på jakt etter et sunnere alternativ. Et slikt alternativ er xylitol, en helt naturlig sukker erstatning.

Historie

Xylitol har eksistert siden tidlig på 1800-tallet da det ble brukt som et søtningsmiddel når det var sukker brudd rundt andre verdenskrig. I løpet av tiden ble det studert av forskere og funnet å ha insulin-uavhengige egenskaper og også hjelpe til med tannbehandling. Dette er hva som til slutt førte til xylitol som anvendes i tyggegummi i midten av 1970-tallet. Siden den gang har dette vært den søtningsmiddel for valg av mange tyggegummi selskaper.

Funksjon

Xylitol reduserer tannråte. Tygging xylitol tyggegummi rett etter måltider bidrar til å eliminere bakterier som forårsaker tannråte. I tillegg til tyggegummi, kan du finne andre produkter som tannkrem og mints som inneholder xylitol (se Ressurser).

Fordeler

I tillegg til å spare tennene fra ødeleggelse, xylitol kan også brukes som et alternativ til sukker legge til kaffe, te, frokostblandinger og bakevarer. Det ikke pigg blodsukkeret, og det er lite kalorier. Xylitol bidrar også til å stimulere produksjon av spytt. Personer som lider av munntørrhet forhold kan suge på xylitol mints eller tygge tyggegummi laget med xylitol å få lindring.

Funksjoner

Xylitol er trygt, praktisk, effektiv og mest av alt, naturlig. Den er fremstilt av frukt, bær, mais og barken av harde tresorter. Kroppen selv produserer selv det fra andre matvarer gjennom energibanene.

Potensiell

Med så mange helserelaterte problemer går rundt i disse dager, xylitol viser lover som en levedyktig erstatning for sukker i mange, om ikke alle, sukker-baserte produkter i fremtiden, blant annet godteri barer, protein pulver, informasjonskapsler og diett brus.