Digidexo.com

Hvordan øke følsomheten av en PSA-test

PSA står for prostata spesifikt antigen, og i en test som blir brukt for å bestemme om en pasient lider av prostatacancer. En forhøyet PSA kan være forårsaket av andre faktorer, men prostatakreft er den mest alvorlige årsak, og bør utelukkes hvis PSA-test er høy. Når Ptil er høy, kan en biopsi av prostata bli den neste beste trekket.

Hvordan øke følsomheten av en PSA-test

•  Snakk med legen din for å finne ut om din alder blir vurdert. Ptil kan øke naturlig med alderen; Likevel er ikke alle leger ta hensyn til dette. Hvis du er en ung mann, er testen mer sannsynlig å være nøyaktig, fordi PSA ikke naturlig forhøyet.

Avstå fra sex eller utløsning i minst to dager før testen.

Unngå stimulerende prostata for to dager, så vel. En prostata massasje, mottak anal sex, eller til å sykle kan stimulere prostata og heve PSA nivåer.

•  Vurder å utsette testen hvis du har hatt en prostatabiopsi i løpet av de siste fire ukene. PSA nivåer kan forbli høyere enn gjennomsnittet for den lenge etter en prostatabiopsi.

Unngå bruk av smertestillende for et par uker før PSA-test, inkludert over-the-counter narkotika. Også snakke med legen din om eventuelle medisiner eller urter som du tar. Noen medisiner kan feilaktig senke PSA nivåer.