Digidexo.com

Helse Issues og bivirkninger fra fiskeolje

Helse Issues og bivirkninger fra fiskeolje


Noen mennesker tar fiskeoljekapsler for å øke sitt inntak av Omega-3 fettsyrer. Ifølge Mayo Clinic, et økt inntak av Omega-3 gir fordeler som å senke triglyserider og redusere risikoen for hjerteinfarkt, farlige unormal hjerterytme, slag og død hos personer med kjent kardiovaskulær sykdom. Men disse kapslene har bivirkninger som kan føre til helseproblemer som økt blødning, magesyke og en fishy lukt.

Gastrointestinale problemer

Fiskeoljekapsler kan forårsake magesmerter, halsbrann, sure oppstøt, økt raping og diaré. Hvis du allerede har mageproblemer som acid reflux eller irritabel tarm syndrom, er det mer sannsynlig å oppleve ubehagelige bivirkninger. Disse bivirkningene er mer utbredt ved høyere doser av fiskeolje. Du kan være i stand til å minimere disse symptomene ved å starte med en lav dose og ta kapsler til måltidene.

Luftveisproblemer

Fiskeoljekapsler kan forårsake øvre luftveisinfeksjoner og hevelse i luftveiene og nesegangene. Disse bivirkningene er ikke funnet hos alle pasienter.

Blødningsrisiko

Omega-3 fettsyrer kan øke risikoen for blødning. Større doser av fiskeolje kan øke risikoen for hemoragisk slag, neseblødning og blod i urinen. Disse kapslene redusere blodplate-aggregering og forlenge blødningstiden, øker risikoen for komplikasjoner ved blødning.

Blood Sugar

Fiskeoljekapsler øke fastende blodsukkernivået hos pasienter med type 2 diabetes. Imidlertid tyder vitenskapelige bevis på at dette ikke medfører langsiktige bivirkninger. Hvis du lider av type 2 diabetes bør du sjekke med legen din før du tar fiskeoljekapsler.