Digidexo.com

Vitaminer for voksne med ADHD

Vitaminer for voksne med ADHD


Attention deficit / hyperactivity disorder, eller ADHD, er en atferds tilstand preget av manglende fokus, hyperaktivitet og impulsiv atferd. Når vanligvis antatt å være strengt en barnas tilstand, blir voksne i økende grad blir diagnostisert med ADHD. Her er noen vitaminer og mineraler som kan hjelpe voksne med ADHD til naturlig håndtere sine symptomer.

Vitamin B6

Vitamin B6, eller pyridoksin, kan hjelpe ADHD pasienter fordi det hjelper syntetisere noradrenalin og serotonin, både nevrotransmittere i hjernen som styrer oppmerksomhet og motivasjon. Mat kilder til vitamin B6 inkluderer belgfrukter, spinat, melk, egg, poteter og korn.

Magnesium

En magnesiummangel kan utløse noen ADHD symptomer som mental forvirring, nedsatt oppmerksomhet og irritabilitet. Magnesium-rik mat inkluderer nøtter, hele korn og bønner.

Sink

Sink kosttilskudd kan forbedre ADHD symptomer på impulsivitet og hyperaktivitet, men ser ikke ut til å påvirke oppmerksomhet. Noen matvarer som inneholder sink er nøtter, bønner, hele korn og fjærfe.

Omega-3 fettsyrer

En mangel på omega-3 fettsyrer kan utløse ADHD symptomer på dårlig hukommelse, humørsvingninger og depresjon. Mat som er rik på omega-3 fettsyrer er laks, valnøtter, tunfisk og makrell.

Betraktninger

I tillegg til å ta de ovennevnte kosttilskudd, bør voksne med ADHD prøve å eliminere alle kunstige farger, søtstoffer, konserveringsmidler og tilsetningsstoffer fra kostholdet. Spise frisk frukt og grønnsaker og økologisk mat kan også redusere de problematiske symttoms av ADHD.