Digidexo.com

Hvilke funksjoner av BHA og BHT i Frozen Food?

Hvilke funksjoner av BHA og BHT i Frozen Food?


Frosne matprodusenter ofte legge visse ingredienser i sine produkter for å hindre dem fra å gå dårlig før konsum. BHA eller butylhydroksyanisol, og BHT, eller butylhydroksytoluen, er to tilsetningsstoffer som brukes ofte for å bevare fett. Begge forbindelser har lignende egenskaper til naturlig forekommende vitamin E, som vanligvis er fjernet i løpet av olje behandling av fett i mat.

BHA

BHA er sammensatt av to organiske isomerer kalles isomerer 3-tert-butyl-4-hydroksyanisol og 2-tert-butyl-4-hydroksyanisol. Den har en voksaktig konsistens og er hvit eller gul i farge. BHA benyttes i frosne og andre matvarer, fordi det er en antioksidant, noe som betyr at det hindrer fett i mat fra å gå harsk når de utsettes for oksygen. Det er fettløselige, slik at det å kombinere godt med mat som inneholder fett og dyr fett. Det hindrer også gjær fra skummende.

BHT

BHT er et hvitt, pulveraktig sammensetning av de organiske isomere 4-methylfenol og 2-methylpropen. Som BHA, er det brukt i fet mat på grunn av sin evne til å hindre oksidasjon og oppløselighet. Den bevarer også mat farge og smak.

Spesifikke produkter som inneholder BHA og BHT

BHA brukes i kjøtt, smør, frokostblandinger, noen bakevarer, øl, dehydrerte poteter og tyggegummi. Det er også brukt i en rekke kosmetiske og farmasøytiske medikamenter som inneholder fett og oljer. BHT er vanligvis lagt til shorte og frokostblandinger.

The Safety Of BHA og BHT

Det er noen debatt om hvorvidt BHA og BHT er trygg å spise. Det amerikanske Food and Drug Administration anser begge forbindelser å være ufarlig i de mengdene som de vanligvis brukes. I større mengder, men de er antatt å ha kreftfremkallende virkninger. Økte volumer av BHT kan også ha negative interaksjoner med prevensjon og steroide hormoner.