Digidexo.com

Effekten av østrogen på håret

Effekten av østrogen på håret


Østrogen er et hormon som forekommer naturlig i kroppen, og er også utviklet som en erstatningsterapi for visse forhold. Det er rikt på kvinner og finnes i små mengder i menn. Østrogen er avgjørende for spesifikke kroppsfunksjoner som involverer reproduksjon spesielt, men det har også en effekt på mindre kritiske kroppens systemer som negler og hår.

Håravfall

Alopecia kan oppstå hos kvinner som er lav i østrogennivået. En økning i mannlige androgener, spesielt dihydrotestosteron, kan føre til follikler å gå tilbake til en hvilefase oftere, forårsaker håret til å falle ut. Østrogen alopecia særlig er forårsaket av lavt østrogennivå. Noen tilfeller når alopecia er sannsynlig å skje er når hormonene er ute av balanse etter graviditet eller under overgangsalderen. Østrogenbehandling eller behandling av den underliggende sykdommen kan lindre tilstanden symptomer. Skytende androgener, ikke en overflod av østrogen, er oftest ansvarlig for mannlig mønster skallethet.

Tørt hår

Lavt østrogennivå og noen østrogen behandlinger kan føre til tørr, matt og livløst hår. Hvis du opplever tørt hår etter østrogen behandlinger, diskutere justere medisinering nivåer for å oppnå optimal østrogen balanse. Menopausal eller etter graviditet kvinner kan oppleve tørt hår og kan muligens ha nytte av behandling.

Dreven hårvekst

Hirsutisme er hårvekst i atypiske områder på kvinnekroppen som overleppen, haken eller brystet. Dette forholdet er knyttet til en ubalanse i østrogen og testosteron nivåer. Østrogen i form av p-piller eller kosttilskudd for å behandle menopause symptomer kan redusere overdreven hårvekst.

Hair Retention

Behandling med østrogen terapi kan hjelpe deg å holde håret ditt hvis du lider av lavt østrogennivå. Østrogen kan hjelpe håret vokse raskere og bli tykkere og fyldigere. Sjekk med en lege hvis du opplever hårtap å utelukke eventuelle hormonelle ubalanser. Tenk østrogenbehandling for behandling av tilstander som hysterektomi eller menopausale symptomer som kan føre til hårtap.

Bivirkninger

Østrogenbehandling kan ha bivirkninger som vil bidra til håravfall. I tillegg kan nye områder av hårvekst oppstå uønskede kroppslige områdene. Nye østrogen erstatning terapi, eller Erts, er tilgjengelig som kan ha færre tilhørende bivirkninger. Snakk med legen din om hva som er riktig for dine spesifikke symptomer, og rapportere eventuelle problemer umiddelbart.