Digidexo.com

Hva er Bromelain I?

Hva er Bromelain I?


Bromelain er avledet fra ananas. Mens du spiser den faktiske ananas frukt vil gi deg bromelain i kosten, konsentrasjonene er ikke høy. Det er flere helsemessige fordeler av bromelain, og flere blir undersøkt. På grunn av bivirkninger og reaksjoner på bromelain er sjelden, er det en urte og medisinsk supplement som benyttes ofte. En stor andel av verdens bromelain er brukt i Tyskland, selv om den er tilgjengelig i USA og andre land.

Definisjon

Bromelain er en type plante ekstrakt som er hentet fra stammen eller frukten av Ananas comosus, vanligvis kjent som ananas. Ekstraktet er et protease-enzym som bidrar til å initiere proteolyse. Proteolyse er fordøyelsen av proteiner. Mens bromelain refererer til denne spesielle enzym i ananas planten, viser det seg også å ekstraktet gjort fra anlegget, som også kan inneholde andre enzymer, peroksidase, sur fosfatase, proteasehemmere og kalsium.

Fordeler

Bromelain bidrar til å bryte ned proteiner, men det har også andre fordeler. Helsemessige fordeler av bromelain ekstrakt inkluderer dets anvendelse som et anti-inflammatorisk for å behandle slike tilstander som artritt. Det kan også bidra til å avlaste hevelse og kan anvendes til behandling av brannsår. Fordøyelses egenskaper bromelain og dens evne til å bryte ned proteiner som er mest populære, men. Forskere undersøker om bromelain har programmer i behandling av kreft og AIDS.

Kulinariske Kilder

Bromelain er tilstede i frukten og saft av ananas, men i små mengder. Ekstraktet er vanligvis laget av stammen av ananas. Bromelain ekstrakt i pulverform er en viktig komponent i mange kjøtt tenderizers. Ekstraktet bryter ned bindevev og protein i kjøtt å gjøre det mer øm.

Supplement Kilder

Bromelain er også solgt som et supplement, vanligvis i kapselform, for å hjelpe fordøyelsen eller som behandling for fordøyelsesproblemer som gass, oppblåsthet eller irritabel tarm syndrom. Det er også aktuelle bruksområder for bromelain; kremer blir utviklet og brukt for burn og sårbehandling.

Betraktninger

Det er en mulighet for en allergisk reaksjon på bromelain, angitt med pusteproblemer og hudreaksjoner. Det er også mulige interaksjoner og bivirkninger som inkluderer kvalme og oppkast. Hvis du har fordøyelses helseproblemer, konsultere legen din før du bruker bromelain kosttilskudd.