Digidexo.com

Symptomer på HIV i munnen

Det er muntlig manifestasjoner av HIV i alle tre av HIV sykdommen er symptomatiske etapper. De er mest alvorlig når HIV-sykdom har avansert til sin tredje etappe (symptomatisk HIV) og forekommer i hele denne fasen, og den fjerde etappen av HIV-sykdom, AIDS. Symptomer på HIV-sykdom som forekommer i munnen, som tilfellet er med andre symptomer, ha en rekke forskjellige årsaker (bakterielle, virale, sopp), og derfor en rekke forskjellige behandlinger

Akutt HIV-smitte

Ifølge forfatterne av "HIV-smitte i Primary Care" av R. Michael Buckley og Stephen J. Gluckman, er det en rekke av orale symptomer på akutt HIV-infeksjon, inkludert sår, sår hals, hevelse i svelget og trost, en sopp infeksjon. Noen mennesker opplever ingen symptomer under akutt infeksjon, og noen menneskers symptomene er så milde at de går ubemerket hen.

Symptomene på akutt HIV-infeksjon regel i løpet av to til fire uker etter smitte og rydde opp innen en måned. Det viktigste å huske om symptomer på akutt HIV-infeksjon er at de er ikke-diagnostiske; Dette betyr at selv folk som søker ut medisinsk behandling for disse symptomene ikke vil bli diagnostisert med hiv på grunnlag av symptomer alene.

Asymptomatisk HIV

Etter akutt infeksjon, går HIV en asymptomatisk fase. I denne fasen, som varer i gjennomsnitt 10 år, er det ingen symptomer på HIV, i munnen eller andre steder. På grunn av dette og generelt milde natur av symptomene på akutt HIV-infeksjon, er den eneste måten å vite ens hivstatus før HIV-sykdom fremskritt som skal testes.

HIV-testing er allment tilgjengelig og enkel, og å kjenne sin status tillater egnede tiltak iverksettes for å beskytte andre og seg selv. HIVTest.org kan hjelpe folk lære mer om HIV-testing og for å finne testsenter; se Resources nedenfor.

Symptomatisk HIV

En rekke symptomer på HIV-sykdom kan oppstå i eller påvirke munnen under symptomatisk HIV, det tredje trinn av sykdommen. Symptomatisk HIV varer mellom ett og tre år før aids utvikler, og symptomer tendens til å være enten kronisk eller tilbakevendende.

Ifølge HIV-Symptoms.info, symptomer som kan innebære munnen eller de omkringliggende organer inkluderer kortpustethet og en tørr hoste. Mer direkte, kan munningen bli påvirket av soppinfeksjoner, inkludert trøske, en type oral sopp som forårsaker hvite plakk og noen ganger røde flekker i munnen, i henhold til HIV InSite.

AIDS

I løpet av AIDS, den fjerde og siste stadium av HIV-sykdom, en rekke sykdommer, inkludert virus, sopp og bakterier, kan føre til munn symptomer. Disse kan føre til skader eller blemmer, eller bly i noen tilfeller å skade eller ødeleggelse av orale vev.

I tillegg til trost, andre sopp som forårsaker oral symptomer i AIDS inkluderer histoplasmose og Cryptococcus neoformans. Begge fører til sår i munnen; histoplasmose på muscosal vev og Cryptococcus neoformans på den harde ganen, ifølge HIV InSite.

Blant virus forårsaker symptomer i AIDS er herpes virus, inkludert forkjølelsessår, som kan være spesielt alvorlig hos personer med svekket immunforsvar. Også mulig er oral involvering av herpes zoster, eller helvetesild, som forårsaker smerter og utslett med blemmer og som kan påvirke munnen eller nærliggende områder i ansiktet.
Cytomegalovirus, en annen herpes virus, kan føre til nekrotiske lesjoner i munnen, ifølge HIV InSite. Human herpes virus-4, også kjent som Epstein-Barr, kan føre til oral hårete leukoplaki, er hvite lesjoner som synes å være hårete og at funnet langs slimhinne vev.

Humant papilloma virus (HPV), kan føre til munn lesjoner i løpet av AIDS.

Bakterielle infeksjoner i munnhulen i løpet av AIDS kan føre til både nekrotiserende ulcerøs periodontitt (NUP) og lineær gingival erytem (LGE). Ifølge HIV InSite, kan begge føre til et tap av mykt vev og ben, i munnen, uavhengig av tilstanden til en persons munnhygiene.

Kreft kan forekomme i munnen i løpet av AIDS, inkludert Kaposis sarkom og lymfomer. Kaposis sarkom fører til lesjoner som er generelt purpur, men kan også være blått eller rødt; ifølge HIV InSite, kan disse danne sår eller bli infisert. Lymfom i munnen vises som smertefri hevelse som ifølge HIV InSite, kan danne sår.

Behandling

Behandling for orale tilstander assosiert med HIV-sykdom varierer basert på den spesifikke roten av problemet. Mange betingelser reagerer positivt på behandling med antiretrovirale medikamenter, de som brukes i den generelle behandling av HIV-sykdom. Andre, derimot, kan ha behov for å være målrettet mer spesifikt med agenter som antibakteriell, antiviral, antifungal og antiparasitic narkotika. Behandlingen av en hvilken som helst oral manifestasjon av HIV vil måtte bestemmes i forbindelse med en helsearbeider for å sikre at den vil være effektiv og ikke føre til negative interaksjoner med andre legemidler.