Digidexo.com

Hvordan Les Western Blot HIV testresultater

Hvordan Les Western Blot HIV testresultater


Et Western blot, eller immunoblot, er HIV-test benyttet for å finne ut hvorvidt forsøkspersonens legeme produserer påvisbare nivåer av antigenet produsert av immunsystemet når HIV-1-virus er til stede i blodet. Det er allment ansett for å være en av de mest nøyaktige måter å oppdage HIV-infeksjon.

Hvordan Les Western Blot HIV testresultater

Bli kjent med Detection metodene som brukes i Western Blot Testing

•  Besøk din lege eller lokale seksuell helse klinikk for å ha en western blot HIV test utført. Disse testene vanligvis gjøre bruk av blod eller oral-væskeprøver som prøver som skal analyseres for tilstedeværelsen av HIV-1 antigener.

Les resultatene av western blot test med hjelp av helsevesenet profesjonelle som utførte testen i første omgang. Laboratorie dokumenter er teknisk karakter.

Lær de grunnleggende forskjeller mellom de fem deteksjonsmetoder: kolo gjenkjenning, Chemiluminescence, radioaktiv deteksjon, fluorescerende deteksjon og sekundære sondering.

Bruk kolorimetriske deteksjonsmetode for å slå fargestoff som brukes i prøven skuffen til en farge som indikerer tilstedeværelsen eller ikke-tilstedeværelsen av HIV-1 antigener.

Sett på kjemiluminescens-metoden for å anvende lys til et digitalt eller fotografisk bilde av prøven for å finne hvorvidt antigenene er tilstede.

6. Bruk av røntgenfilm i tandem med Western blot prøven for å lese om eller ikke de HIV-1-antigener er tilstede. Dette er kjent som radioaktiv-påvisningsmetoden.

Har antigener oppdaget ved hjelp av svært sensitive, spesialisert kamera utstyr som kan registrere lys slippes ut fra eksiterte positiv-prøvepartiklene. Kalt fluorescerende-påvisningsmetoden, er denne teknikken veldig intrikat, men produserer svært nøyaktige resultater.

Spør legen din hvilke av disse metodene ble brukt i laboratoriet som analyserte din vevsprøve. Forstå de spesielle kriterier som er involvert i å bestemme en ikke-reaktiv (negativ), eller reaktive (positiv) resultatet, avhengig av deteksjonsmetode som brukes.

9. Gå til legekontoret eller klinikken der du ble testet for å lese resultatene med hjelp av legen din.

Legge til rette for ytterligere testing som kan være nødvendig.

Hint

  • En annen veldig vanlig HIV gjenkjenning metoden er ELISA-testen, som du kan bli bedt om å ta i tilfelle at din western blot test viser et positivt resultat.
  • Hvis du er seksuelt aktiv, få testet for HIV regelmessig, selv om du alltid bruke latex kondomer. Avholdenhet er den eneste 100 prosent sikker måte å unngå å bli smittet med HIV-viruset gjennom seksuell kontakt.