Digidexo.com

Bivirkninger av Metronidazol

Metronidazol er en resept legemiddel som brukes for behandling av forskjellige infeksjoner. Det er et antibiotikum og er klassifisert innenfor nitroimidazoler. Medisinen fungerer ved å stoppe veksten av protozoer og bakterier. Medisinen er ineffektive mot virusinfeksjoner som influensa og forkjølelse. Som med noen form for medisin, er det noen mulige negative bivirkninger som kan oppstå ved å ta Metronizadole.

Vanlige bivirkninger

Det er flere vanlige bivirkninger som kan oppstå ved bruk av Metronizadole. Generelt er disse bivirkningene anses å være mindre; de avtar vanligvis på sine egne som kroppen tilpasser seg den nye medisinen. Imidlertid bør bivirkningene blir dårligere eller ikke forsvinne, kan lege være nødvendig. Disse bivirkningene inkluderer forstoppelse, diaré, tap av matlyst, urolig mage, kaster opp, hodepine, svimmelhet, følelse ør, kvalme og en metallisk smak i munnen.

Alvorlige bivirkninger

I tilfeller av alvorlige bivirkninger, søke akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Disse potensielt skadelige bivirkninger er urinating mer eller mindre hyppig; blodig avføring; prikking, svie eller nummenhet i ben, føtter, hender eller armer; sår hals; ekstrem diaré; utflod; kløe eller lukt; hvite flekker på innsiden av munnen; vondt i magen; kramper; feber; og frysninger.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av metronidazol bruk. I situasjoner med allergisk reaksjon, søke øyeblikkelig medisinsk hjelp. Noen tegn på allergisk reaksjon metronidazol inkluderer problemer med å puste; tetthet i brystet; hevelse av tungen, leppene, ansiktet eller munnen; bryte ut i elveblest; kløe; og hudutslett.

Aktuelle bivirkninger

Metronidazole er også tilgjengelig i aktuell krem, gel og emulsjon former i tillegg til tabletter og kapsler. De nevnte bivirkninger, er de orale former av metronidazol. Vanlige bivirkninger som kan oppstå som et resultat av de topiske former av medikamentet inkluderer mild stikking, brenning, kløe, tørrhet og skalering.

Forsiktig

Det er viktig å være forsiktig når de vurderer om du skal bruke metronidazol. Enkeltpersoner må informere sine leger for deres medisinske historie og presentere medisinske tilstander, spesielt tarm eller magerelaterte lidelser (som Crohns sykdom), leversykdom, nerveforstyrrelser, epilepsi eller blodcelle forhold (som leukopeni eller anemi).