Digidexo.com

Diabetes i babyer

Diabetes i babyer


En diagnose av diabetes hos spedbarn kan være skremmende og sjokkerende for foreldrene, men å forstå sykdommen og arbeide med legen din for å lage en plan for å håndtere det kan lindre angst og redusere barnets risiko for å utvikle komplikasjoner.

Type

De fleste babyer med diabetes har type 1 diabetes, en autoimmun lidelse der kroppen angriper bukspyttkjertelen 'insulinproduserende celler.

Årsak

Årsaken til type 1 diabetes er ikke fullstendig forstått; mens det ser ut til å være en genetisk kobling, de fleste babyer diagnostisert med type 1 diabetes har ingen historie av sykdom i familien.

Signs

Tegn på diabetes inkluderer økt tørste og appetitt, hyppig vannlating, overdreven våte bleier, konstant eller tilbakevendende bleie utslett, fussiness, plutselig vekttap og pust som lukter fruktig eller søtt.

Sekundær diabetes

Spedbarn kan også bli påvirket av sekundær diabetes, som er diabetes som oppstår på grunn av en annen medisinsk tilstand. Infant diabetes kan resultere fra Down syndrom, Klinefelters syndrom, Turners syndrom, leprechaunism eller en pancreatectomy.

Behandling

Behandling for diabetes hos spedbarn vil omfatte daglig overvåkning av blodsukkeret, vanlig insulin injeksjoner, og en spesiell diett.