Digidexo.com

Hva er de langsiktige effektene fra en plexus brachialis fødselsskade?

Plexus brachialis skader er blant de vanligste lege forårsaket obstetriske komplikasjoner; De oppstår når nerverøttene blitt skadet gjennom en traumatisk levering. Disse nerverøtter (typisk C5 og C6) styrer armen og hånden; skader på dem kan resultere i delvis eller fullstendig lammelse eller muskelfunksjon av overarmen. Selv om disse skadene er vanligvis ikke livstruende, kan de forårsake langsiktige spørsmålene.

Årsaker

Babyer som har en pleksusskade har skade på nerverøtter i nakken, noe som resulterer i vanskeligheter med armbevegelser. Denne skaden oppstår vanligvis når babyer har blitt manipulert overdrevent (spesielt i nakken eller frøkapsler) i løpet av enten en vaginal eller keisersnitt fødsel. Noen ganger manipulasjon er nødvendig på grunn av en fødsel komplikasjon som skulderdystosi eller en overdrevent stor baby. Nerver kan ta måneder å bli helt frisk, forlenge restitusjonstiden av en plexus brachialis skade.

Frekvens og Diagnose

Plexus brachialis skader oppstår hos flere enn 1 av 1000 fødsler, og er blant de mer vanlige skader påført av babyer ved fødselen. Babyer som har en pleksusskade stede med overdreven gråt og dårlige resultater på refleks tester utført umiddelbart etter fødselen. Etter diagnose, er babyer som har plexus brachialis skader ofte referert til både spesialister og fysioterapeuter for å få hjelp i behandlingstilbud.

Prognose

Prognose for plexus brachialis skader er ganske bra; fullstendig gjenoppretting er anslått til å være mellom 75% og 95%. De fleste babyer begynner fysioterapi i de første ukene etter fødselen. Likevel, noen spedbarn gjør erfaring langtidseffekter fra en plexus brachialis skade. Disse spedbarn trenger operasjon eller langvarig fysisk terapi for å hjelpe dem med normale armbevegelser.

Langtidseffekter

På grunn av innholdet av en pleksusskade, babyer som ikke bedres dramatisk i løpet av 3 til 6 måneder etter fødselen har ofte en dårlig prognose for fullstendig gjenoppretting. Berørte babyer kan oppleve lammelse av hånden eller armen, så godt som mulig livslang arm svakhet. Vanligvis dette lammelser eller svakhet forekommer i kun 5% til 25% av barn som får en pleksusskade ved fødselen.

Behandlingstilbud

Innledende behandlingstilbud omfatter massasje, milde fysioterapi og vaktsom venter. Foreldre med babyer som er berørt av plexus brachialis skader bør ta vare for ikke å over-håndtere barnet, som kan forårsake unødvendige smerter og traumer. I fravær av fullstendig gjenoppretting, behandlingstilbud omfatter kirurgisk reparasjon av ødelagte nerver og sener overføringer (der en fullt fungerende sene er overført til det berørte området).