Digidexo.com

Bivirkninger av ARB Drug Avapro for hypertensjon kontroll

Avapro er et medikament som anvendes for å redusere høyt blodtrykk, foreskrives alene eller i kombinasjon med andre hypertensjon medisin. Merkenavnet for irbesartan, er Avapro også foreskrevet for å behandle diabetisk nefropati, som innebærer nyreproblemer hos personer med type 2 diabetes. Mange bivirkninger er mulig, men folk flest ikke opplever noen.

Funksjon

Avapro er klassifisert som en angiotensin II reseptorblokker (ARB). Angiotensin II er et stoff som gjør at blodårene til å trekke så sin tilstedeværelse i Avapro hjelper slappe av blodårene og forbedrer blodstrømmen og senke blodtrykket.

Bivirkninger

Selv uvanlig, Avapro bivirkninger er diaré, tretthet, halsbrann, fordøyelsesbesvær, leddsmerter, sår hals, rennende nese eller tett nese og hodepine.

Betraktninger

I kliniske studier med Avapro, den vanligste bivirkningen var svimmelhet oppleves av pasienter tar stoffet for diabetisk nefropati, ifølge eMedTV. Svimmelhet kan oppstå når blodtrykket blir for lavt.

Advarsel

Avapro bør ikke tas under svangerskapet fordi det kan føre til fosterskader. Sjelden har Avapro vært knyttet til en lidelse som involverer muskel sammenbrudd som fører til nyreskader. Avapro også kan forårsake en allergisk reaksjon, og stoffet er knyttet til redusert nyrefunksjon hos pasienter med hjertesvikt.

Legemiddelinteraksjoner

Folk som bruker Avapro kan ikke være i stand til å trygt ta diuretika eller drikke alkohol fordi disse stoffene kan også senke blodtrykket. Tar kaliumtilskudd eller salterstatninger som inneholder kalium, kan føre til unormalt høye nivåer av kalium i blodet.