Digidexo.com

Hvor lenge kan Herpes ligge i dvale?

Om herpes virus

Herpes virus som forårsaker genital herpes utbrudd, herpes simplex 1 og herpes simplex 2, er medlemmer av herpesfamilien - som også er ansvarlig for vannkopper, helvetesild og Epstein-Barr viruset som forårsaker mono. For å forstå hvorfor det er vanskelig, om ikke umulig, å forutsi hvor lenge HSV-1 og HSV-2 kan lå sovende, er det viktig å forstå innholdet av disse virusene. Når HSV kommer inn i kroppen - vanligvis gjennom en sårbar del av huden, så som munnen eller underlivet - den reiser til visse nervegangliene, hvor den "sover" inntil noe som utløser den i handling. Det reiser så ned nervebaner til det opprinnelige stedet for infeksjon, og et utbrudd oppstår vanligvis - men ikke alltid. De fleste skaffe HSV-2 til og genital-til-genital kontakt, men rundt 10 prosent av genital herpes tilfeller er resultatet av HSV-1, som blir ført til en uinfisert partner oralt ved en partner med oral herpes forårsaket av HSV-1.

Noen mennesker kan ha HSV i måneder eller år uten å oppleve et utbrudd, mens andre oppmerksom på et utbrudd nesten umiddelbart etter å anskaffe HSV. The Mayo Clinic bemerker at det er mulig for noen som opplever en innledende utbruddet å gå 40 år før de har en annen.

Når HSV våkner

Centers for Disease Control statistikk viser at opptil 90 prosent av personer smittet med herpes ikke engang vet det fordi de opplever svært milde symptomer på herpes, eller noen ganger ingen. Men hvis noen har en innledende utbrudd, dette skjer oftest innen to uker anskaffe HSV fra en seksuell partner. Innledende genital utbrudd, vanligvis ledsaget av hele kroppen symptomer som hodepine, verkende ledd og hovne kjertler - tilsvarende de som bemerket under et tilfelle av influensa - sist mellom to og fire uker. CDC sier at de fleste som merke innledende utbrudd kan forvente å oppleve rundt fem eller seks påfølgende utbrudd i løpet av resten av året, selv om disse vil bli kortere og mindre alvorlig. Mennesker som lever med herpes kan legge merke til visse triggere som foran påfølgende utbrudd, som for eksempel stress, overdreven trøtthet eller sykdom.

Mer om Herpes

Selv når viruset er utløst, kan noen mennesker oppmerksom ingen fysiske symptomer i det hele tatt, i henhold til American Social Health Association. Ofte kan den fysiske presentasjonen av genital herpes være så ufarlige, det går ubemerket, eller lesjoner er avskrevet som noe annet - en gjær infeksjon, insektbitt eller en reaksjon på sæddrepende middel eller kondomer. Imidlertid, selv i fravær av lesjoner, når HSV "vekker", det resulterer i asymptomatisk utstøtingen av viruset, hvorunder en infisert person kan passere virus på uinfiserte partnere gjennom små sprekker i huden. Genital herpes symptomer kan også gå ubemerket fordi mange mennesker som kjøper HSV-2 gjennom samleie allerede har HSV-1 som forårsaker oral herpes, også kjent som munnherpes og forkjølelsessår. Når infisert med HSV-1, begynner kroppen å produsere antistoffer for å avverge andre typer HSV.

Mayo Clinic eksperter har fastslått at rundt 70 prosent av alle tilfeller av genital herpes ble kjøpt når en smittet partner viste ingen fysiske tegn eller symptomer, men da HSV ble aktivt Shedding. Herpes har medisinske behandlinger, men ingen kur. Fordi dette er en svært smittsom seksuelt overførbare sykdommer, talsmenn Mayo Clinic regelmessig og riktig bruk av latex kondomer. Seksuelt aktive personer som er smittet med HSV-1 eller HSV-2 som forårsaker genital herpes oppfordres til å bruke reseptbelagte muntlig antivirale medisiner på daglig basis for å undertrykke herpes utbrudd.