Digidexo.com

Hvordan bli kvitt en kald sår på utsiden av munnen

En kald sår er en blemme som vanligvis danner seg på innsiden av munnen din. Det er også en viral infeksjon, herpes simplex. Det kan være smertefullt og skjemmende. Forkjølelsessår er svært smittsom. Kyssing og deling av ting som kopper, sølvtøy eller leppepomade er bare noen få måter du kan ende opp med en kald sår. Denne type infeksjon er vanlig og kan behandles ganske enkelt over tid.

Hvordan bli kvitt en kald sår på utsiden av munnen

Hvordan bli kvitt en kald sår på innsiden av munnen

•  Bruk en anti-bakteriell munnvann. Dette vil bidra til å drepe bakterier i munnen, noe som reduserer sjansene for en sekundær infeksjon i den kalde sår. Du bør skylle med munnvann flere ganger om dagen.

Lag en pasta av natron og varmt vann og bruke den til kalde sår med en bomullspinne for å lette smertene. Blandingen kan også brukes som et munnskylle. Du bør bruke denne blandingen et par ganger om dagen hvis mulig.

bruke over-the-counter produkter som Abreva, Anbesol eller Orajel. Med en bomullspinne, påfør produktet til kalde sår et par ganger om dagen. Dette vil bidra til å lette smerter, rødhet og hevelse. Den kalde sår bør forsvinne i løpet av en uke til 10 dager.

Spis et sunt kosthold. Ernæring er nøkkelen til god helse, og å bygge opp immunforsvaret kan hjelpe bekjempe forkjølelsessår. Ferske frukter og grønnsaker som brokkoli, blomkål og kål alle bidra til å rense kroppen for giftstoffer som kan gjøre deg mer utsatt for virusinfeksjoner.

Hold stressnivået ned. Forkjølelsessår kan vises hvis du er under stress eller hvis det er betydelige endringer i hormonnivået.

Hint

  • Kjøp en ny tannbørste etter den kalde sår har grodd.
  • Etter å ha en kald sår, bruker leppepomade eller leppestift med solkrem eller en lue for å skygge leppene fra solen kan bidra til å redusere antall fremtidige utbrudd.
  • Gjør en avtale med legen din hvis din forkjølelsessår utbrudd vedvarer.
  • Ikke berør en kald sår med bare fingre og trykk deretter på en slimhinne, slik som dine lepper eller øyne.