Digidexo.com

Eye Følsomhet grunn av helvetesild i ansiktet

Eye Følsomhet grunn av helvetesild i ansiktet


Helvetesild er forårsaket av en gjentakelse av varicella zoster-virus (VZV), et av de humane herpes virus. Når det reaktiverer i en nerve i ansiktet, kan det føre til øye følsomhet og andre relaterte symptomer.

Typer

To typer av helvetesild, kan føre til øyet følsomhet: herpes zoster ophthalmicus (helvetesild i øyet) og Ramsay Hunt syndrom, eller shingel som berører øret og ansiktet.

Herpes Zoster Ophthalmicus

Herpes zoster ophthalmicus kan gjøre øyet altfor følsom for lys (et symptom kalt fotofobi), ifølge Merck Manuals.

Andre symptomer

Ifølge Merck Manualer, andre symptomer på herpes zoster ophthalmicus inkluderer pannen prikking og utslett, smerte, hevelse i øyelokket og hornhinnen, og overflødig blod i mange lag av øyet.

Ramsay Hunt syndrom

Ramsay Hunt syndrom kan gjøre det vanskelig å lukke øyet på den berørte side av ansiktet. Ifølge Mayo Clinic, andre symptomer inkluderer smertefulle utslett rundt øret eller munn, svakhet i ansiktsmusklene, øresmerter og ringing, hørselstap, en følelse av spinning og endringer i smak.

Behandlinger

Behandlinger for herpes zoster ophthalmicus og Ramsay Hunt syndrom inkluderer muntlige antivirale medikamenter og kortikosteroider, ifølge Merck Håndbøker og Mayo Clinic. Andre behandlinger for Ramsay Hunt syndrom inkluderer diazepam for svimmelhet og smertestillende, ifølge Mayo Clinic.