Digidexo.com

Herpes Simplex behandling hos barn

Herpes Simplex behandling hos barn


Herpes simplex er et virus som påvirker mennesker, uansett alder og kjønn. Under en herpes simplex 1 utbrudd, hva er kjent som oral herpes, forkjølelsessår eller munnherpes er et vanlig symptom, og det primære middel som viruset spres. I sjeldne tilfeller kan spedbarn og barn oppleve en herpes simplex 2 utbrudd, i så fall kan de utvikle sår på kjønnsorganene.
Under et utbrudd, vises røde, hovne regioner rundt munn, nese, hender, fingre eller kjønnsorganene. Disse sårene kan bryte åpne og sive en klar væske. Sårene vanligvis leges på egen hånd i sju til ti dager.

Årsak

Barn vanligvis kontrakt herpes simplex 1 viruset fra å komme i kontakt med en annen person som har viruset og opplever et utbrudd der sår har dukket opp på kroppen sin. Slik kontakt kan omfatte kyssing eller spise fra samme kasseroller.
Hvis et barn har herpes simplex 2, som har vist seg som sår på barnets kjønnsorganer, barnet sannsynligvis kontrahert sårene under fødselen fra sin mor som hadde kontrakt herpes simplex 2. De sår kan også bli innleid via seksuell kontakt, eller ved å spre viruset fra en kald sår på kjønnsorganene. Hvis sårene har dukket opp på barnets kjønnsorganer, er det viktig at hun besøke en lege.
Symptomer på herpes symplex virus inkluderer:
smerter eller prikking rundt munnen
føler en hard brak rundt munnen et par dager før en sår vises
hovne kjertler
sår hals
feber
siklende

Behandling

Et barn som har fått kontrakt med herpes simplex virus bør behandles av lege. Sårene som følger et utbrudd kan være smertefullt og er en enkel måte for at viruset skal spre seg. En lege kan gi antivirale midler (for eksempel Acyclovir (Zovirax), Famciclovir (Famvir) eller Valacyclovir (Valtrex) som kan bistå i behandlingen av et pågående utbrudd eller hindre fremtidige seg. En lege kan gi en resept på kremer, for eksempel docosanol eller Penciclovir.
Under et utbrudd, over-the-counter salver, for eksempel aktuell lidokain eller benzylalkohol, kan lindre smerten. Carmex kan også lette smerter og lette helbredelse.
Barn kan også gis paracetamol (Paracet) for å redusere ubehaget de føler. Varm og kald komprimerer er også nyttige i lettelser smerte.
Et barn med et utbrudd bør ikke plukke på, klype eller skrelle den kalde sår - dette vil forlenge helbredelsesprosessen og kan spre viruset.

Forebygging

Herpes simplex 1 er en av de mest vanlige virus blant barn. Ved voksenlivet, har de fleste mennesker smittet av viruset, men ikke alle opplever et utbrudd. Hvis et barn ikke har herpes simplex 1 og 2, kan hun unngå utbrudd av:
får rikelig med hvile
å unngå stress
under et utbrudd, ikke tillater kyssing eller annen fysisk kontakt med andre
ikke dele personlige elementer som chap stick, solkrem, vaskeklut eller en tannbørste
deler ikke bestikk eller kopper
Vask hendene ofte
unngå å berøre utbruddet regionen, spesielt unngå å berøre utbruddet regionen og deretter andre deler av kroppen
bruke solkrem som solen kan føre til utbrudd
Besøk med helsepersonell for å diskutere andre forebygging alternativer, for eksempel antivirale midler.