Digidexo.com

Hvordan kontrollere magen når kosten

Hvordan kontrollere magen når kosten


Kontrollere din sult når kosten kan være en utfordring. Hvis du er vant til overspising, vil magen føles sulten selv når du vet at du ikke bør spise mer. Du kan løse dette ved å endre noen atferd, og med visse matvarer og drikkevarer i kostholdet ditt. Ha et glass vann og vent noen minutter etterpå når du ønsker å spise noe. Ofte ute en viss mat er rett og slett et resultat av å bli lei eller føler seg ukomfortable følelser. Vente og tenke på hva du virkelig ønsker før nå for noe å spise; vil du vanligvis finne at du egentlig ikke vil ha mat likevel.

Hvordan kontrollere magen når kosten

En trening hver dag for å kontrollere appetitten. Trening frigjør endorfiner i kroppen din, noe som gjør at du føler deg bra. Den energien du får kan redusere cravings for visse matvarer, som karbohydrater. Trening kan også holde deg motivert til å holde seg til dietten din. En sjokoladeplate kan ha så mange kalorier som du forbrenner i en 30-minutters trening. Mange synes at etter at de trener, de ønsker ikke å kaste bort som innsats ved å spise usunn mat.

Spis mat som er høy i fiber. Fiber fyller deg opp, og hjelper deg å holde deg mett lenger. Dette betyr at du vil ikke få så mange cravings mellom måltidene. Foods høy i fiber inneholder hele korn, for eksempel hele hvete brød og pasta, brun ris, bønner, belgfrukter og grønnsaker og frukt.

•  Spis protein. Protein hjelper også at du føler deg full, slik at du er mindre sannsynlig å oppleve cravings mellom måltidene. Velg magre proteinkilder, slik som eggehviter, kyllingbryst, magert storfekjøtt og bønner og belgfrukter. Ta med en liten del av protein til hvert måltid og snacks. Også, vel vitende om at du ikke kan ha en matbit, for eksempel kjeks og ost, uten å ha protein kan noen ganger holde deg fra å forberede snack i første omgang. Som i sin tur hjelper deg holde deg til din diett.

Spis mindre måltider oftere. Når du spiser tre store måltider om dagen, er gapet mellom dine måltider lenger, og du er mer sannsynlig å være sulten. Sprer ut kaloriene mellom fem eller seks mini måltider vil holde energien oppe og sulten i sjakk. Nøkkelen til suksess når du spiser flere små måltider er å holde kalori teller lav, på rundt 200 til 300 kalorier per måltid. Dette betyr, for eksempel, toast og et hardkokt egg, frokostblanding og melk, eller et eple med ost.

Velg drikker nøye. Vann kan fylle deg opp og er kalorifritt. Drikk så mye du vil, og ha et glass før hvert måltid og når du føler deg sulten. Vi ofte feil tørst for sult, så drikker vann først kan bidra til å holde deg fra å spise når du er veldig tørst. Kaffe og te kan gi deg en energi boost mellom måltidene også, men har ikke mer enn et par kopper per dag. Unntaket er grønn te, som er lav i koffein og full av antioksidanter, som kan holde deg sunn mens på kostholdet ditt, og anbefales så høyt som vann.