Digidexo.com

Kreft & Diabetes Fighting Foods

Kreft og diabetes er livsforvandlende sykdommer. Hvis du allerede er diagnostisert med en av disse sykdommene, kan god ernæring ikke ta plassen til medisinsk behandling. Imidlertid kan sunne matvaner sikkert bidra til å støtte tradisjonell medisinsk behandling. God ernæring kan også bidra til å hindre deg fra å få disse sykdommene i første omgang. Velg godt balanserte måltider med mye grønnsaker, frukt, hele korn og magre proteinkilder.

Vitamin E

Vitamin E er et fettløselig vitamin. Dette betyr at det er spesielt effektiv på å beskytte cellene mot de skadelige effektene av frie radikaler. Tilstrekkelige mengder av vitamin E kan gi immunforsvaret et løft. Det kan også hjelpe avverge kreft, spesielt prostatakreft og blærekreft. Vitamin E er også nyttig for å forebygge komplikasjoner av diabetes. Diabetikere ofte lider av nevropati, nyresykdom og øyeproblemer. De kan også ha en høyere risiko for slag eller hjerteinfarkt. Vitamin E kan bidra til å forhindre disse komplikasjonene. Vitamin E finnes naturlig i matvarer som mandler, oliven, mais og peanøttolje, epler, asparges, avokado, mango, peanøtter, søtpoteter og hvetekim.

Vitamin C

Vitamin C entrer kroppens celler via insulin. Uheldigvis betyr dette at diabetikere ofte ikke absorberer så mye vitamin C som de trenger. Hvis du har diabetes, må du snakke med legen din om å ta store doser av vitamin C. Du kan oppleve at dine sirkulasjonsproblemer og andre diabetiker komplikasjoner forbedre. Vitamin C kan også bidra til å forebygge kreft. Vitamin C er en kraftig antioksidant som hindrer skade på celler og hjelper blokkere dannelsen av kreftceller. Vitamin C finnes naturlig i sitrusfrukter som kiwi, ananas, appelsin og lime. Det er også i gulrøtter, rå blomkål, paprika, tomater, blåbær og rosenkål.

Fish Oil

Hvis du er diabetiker, snakk med legen din om å legge en fiskeolje supplement til rutine. Mens fiskeolje vil ikke ha noen effekt på blodsukkernivået, kan det hjelpe deg på andre måter. De essensielle fettsyrer kan bidra til å forhindre eller bremse utviklingen av diabetisk nevropati (nerveskade). Å spise fisk minst to ganger i uken eller tar fiskeolje kosttilskudd kan også bidra til å forhindre kreft. Hvis du allerede har kreft, kan det bidra til å forsinke veksten av svulster.

Fiber

Et minimum av 30g av fiber daglig (50g er bedre) kan hjelpe diabetikere hindre deres blodsukkeret skyter eller plutselig slippe. Fiber gjør dette ved å bremse ned hvor raskt kroppen din fordøyer karbohydrater. Dette balanserer ut blodsukkernivået. Og mens ekstra fiber ikke kan hjelpe deg å forebygge eller bekjempe kreft, tilstrekkelig inntak av fiber er en viktig del av enhver sunn livsstil. Fiber finnes naturlig i planteføde som nøtter, frø, grønnsaker, frukt, bønner og helkorn. Du kan også kjøpe over-the-counter fiber kosttilskudd.

Karotener

Karotener (naturlige pigmenter) er ikke vitaminer, men de kan konvertere til vitamin A i kroppen din. Når kroppen din allerede har nok vitamin A, de ekstra karotener tjene som antioksidanter. Dette gir en enorm boost til immunsystemet. Antioksidanter bekjempe skadene frie radikaler kan gjøre til cellene, noe som kan hjelpe deg å avverge kreft. Folk som bruker masse karotener i sine dietter har også en lavere risiko for å utvikle diabetes. Karoten finnes i sunn mat som epler, brokkoli, blomkål, spinat, tomater og erter.