Digidexo.com

Lamb Shank Nutrition

Lamb skaft, et snitt tatt fra den øverste del av lam ben omfatter leggbenet og en del av skulderen benet. På grunn av den landsomfattende bekymring over matvaner i USA, er fritt tilgjengelig, inkludert kalorier, fett, kolesterol, protein og andre næringsstoffer kosttilskudd informasjon om lam shank og annet rødt kjøtt. Rødt kjøtt elskere og ernæring buffs alike kan bli gledelig overrasket.

Kalorier

En standard 3-oz servering av stekt lam shank (omtrent samme størrelse som en kortstokk) inneholder 153 kalorier totalt. Dette nummeret tall noe lavere enn andre rødt kjøtt.
Det ideelle antall daglige kalorier varierer fra individ til individ, men de fleste voksne trenger 1500-2500 kalorier per dag.

Fat

Lam shank har lavere fettinnhold enn de fleste andre rødt kjøtt, så vel som de fleste andre kutt av lam. En standard 3-oz servering av lam shank inneholder 5.7g fett, 2,0 g som er mettet. Dette tilsvarer om lag 10 prosent av anbefalt daglig inntak for både total fett og mettet fett. Heldigvis er shank en av de slankere kutt av lam. I tillegg inneholder lam relativt lite marmorering, kan så meget av fettet være skiver bort.

Kolesterol

En standard 3-oz servering av lam shank inneholder 74mg av kolesterol. Dette tilsvarer en heidundrende 25 prosent av anbefalt daglig inntak. Av den grunn bør lam shank spises i moderate mengder.
The American Heart Association anbefaler ikke mer enn 300mg kolesterol per dag, eller mindre enn 200 mg for de med høyt kolesterol eller koronar hjertesykdom.

Protein

Lam shank er fullstappet med protein. En standard 3-oz servering inneholder 24g protein, noe som tilsvarer 48 prosent av anbefalt daglig inntak. Lamb inneholder også alle de åtte essensielle aminosyrer i sin rette balanse.

Andre næringsstoffer

Lamb skaft er rik på nikotinsyre, fosfor og sink, og spesielt rik på selen og vitamin B-12. Den tilveiebringer videre en jern, kalsium og kalium i tillegg til spor av vitamin B-1 og B-2. I form av anbefalt daglig inntak, er at 15 prosent av vitamin B-2, 17 prosent av jern, 30 prosent av niacin og sink, og et sunt 74 prosent av vitamin B-12.