Digidexo.com

Beer Næringsinnhold

Beer Næringsinnhold


Øl er en av verdens mest populære drikker, men fortsatt kontroversielt i form av ernæringsmessige verdi. Mange hevder øl kan være gunstig for menneskers helse, men forskning har gitt noe svar.

Betydning

Fordi øl er rangert på tredjeplass i popularitet blant alle drikkevarer - fallende kort av bare vann og te ifølge data - dens effekt på helse kan være enorm. Øl av alle typer kan drikkes, rimelig og allestedsnærværende - uansett dens effekt på ernæring, er det absolutt utbredt.

Effekter

Den mest annonserte effekten av øl er "øl mage" gjennom kaloriinntak. Øl gjennomsnitt 145 kalorier per 12 dl, men dette varierer mye fra spesifikke øl type. Lys øl gjennomsnitt 20 til 30 prosent færre kalorier per porsjon størrelse. Jo høyere alkoholinnhold på en øl, jo flere kalorier det pakker.

Funksjoner

På pluss-siden, inneholder øl ikke fett i det hele tatt - dette gjør sin kalori innhold kontroversielt, som "øl mage" fenomenet kan faktisk være knyttet til livsstil og tilhørende mat folk spiser med øl.

Betraktninger

Forskning viser øl inneholder betydelige mengder fiber - opptil 60 prosent av det daglige inntaket i noen tilfeller. Beer inneholder også små mengder protein. En kan av massemarkedet øl trekker i 13 gram karbohydrater, som er betydelig.

Misforståelse

Øl talsmenn insisterer på å fremheve det faktum at øl inneholder betydelige mengder av vitamin B komplekser og mineraler som selen, biotin og kalium. B12 er spesielt merkbar i de fleste øl varianter.

Advarsel

Problemet med oppsiden av øl ernæring som beskrevet ovenfor, er at det er tatt inn med alkohol - som er kjent for å bryte ned næringsstoffer som vitaminer og hindrer absorpsjon i kroppen. Dette er grunnen til at øl ernæring er fortsatt kontroversielt.