Digidexo.com

Mercury nivå i fisk

Kvikksølv er et kjemisk stoff som er skadelig for utviklings nervesystem av barn og babyer. All fisk og skalldyr inneholder kvikksølv, men noen arter akkumulerer mer enn andre.

Størrelse

Større arter av fisk har høyere nivåer av kvikksølv fordi de lever lenger og har mer tid til å akkumulere den i sine systemer.

Sikkerhet

For folk flest, forbruker fisk er ikke en sikkerhet bekymring. Den ernæringsmessige fordelene med fisk oppveier eventuell risiko.

Graviditet, små barn og Mercury

Gravide kvinner må være spesielt forsiktige med hvor mye fisk de spiser. Det anbefales de i høy-risikokategori unngå fisk med de høyeste nivåene av kvikksølv og bare bruker opp til 12 oz. av lav-kvikksølv fisk per uke.

Kvinner som planlegger å bli gravid

Hvis du planlegger å bli gravid, bør du være klar over hvor mye fisk du spiser. Kvikksølv hoper seg opp i blodet og kan ta minst et år å spyles fra systemet.

Controversy

En studie av National Institutes of Health som fant barn med mødre som forbrukes mer enn de anbefalte 12 oz. av fisk under svangerskapet var sterkere utviklingshemmede enn barn med mødre som holdt seg innenfor de anbefalte retningslinjene.