Digidexo.com

Hvordan måle for briller

Briller kreve en måling, også kalt en passende, for å sikre at din resept passer i rammen og også å sørge for at rammen passer deg ordentlig. Hensyn må tas ved måling for briller.

Hvordan måle for briller

Velg en rammestil. Briller kommer i to materialer: plast og metall. Plast er lettere og tilgjengelig i mange farger. Metal er mer holdbar i de fleste tilfeller, og som regel har justerbare nesestykker for en mer tilpasset passform.

Bestem deg for størrelse. Rammer er merket med størrelser, vanligvis på broen (nese stykke) av rammen eller templet, også kalt arm stykke. Rammestørrelser måles i millimeter og gjennomsnittlig 50-56 millimeter per linse og 14 til 20 millimeter for bridge størrelse. Rammestørrelse er ikke som skostørrelse. Hvis du bruker en 52 i en stil, kan du bære en 56 i en annen. Din Rammestørrelsen avhenger av stilen av rammen, hvor øynene er sentrert og din resept.

•  Legg merke til den størrelsen som passer deg best i den stilen du liker. Plukk en ramme som passer så øynene dine er sentrert i objektivet, ikke for nær nesen eller øret siden av rammen. Dette sikrer din beste visjon.

Mål-ramme med en linjal med millimeter hvis du ikke kan lese tallene på rammen, eller om de har slitt av brua eller templer. Start med å sette null linje med linjalen på den ytre kanten av linsen eyewire (den delen som holder linsen i) ved tempelet og på det bredeste punktet, måle over den bredeste delen av linsen på innsiden kanten av eyewire i nærheten av broen. Noter nummeret.

Mål broen. Plasser linjal på innsidekanten av eyewire og måle over munnstykket til den indre kanten av den andre eyewire ved punktet på rammen som kommer i berøring med nesen. Dette er broen størrelse. Objektivet måling kombinert med dette nummeret regnes rammestørrelsen og er skrevet atskilt med en x; for eksempel, kan størrelsen være 54 x 18. Dette er hvordan en optiker ville skrive målingen for å bestille linser.

Mål tempel lengde. Den delen som går over øret, templet, er noen ganger referert til som en arm eller arm stykke og blir også målt i millimeter. Templer gjennomsnitt 135-150 millimeter i 5 millimeter trinn. For å måle et tempel, bøye kurven opp så tempelet er rett og måle fra hengsel til tuppen av tempelet.

Hint

  • Hvis du er usikker på rammestørrelse eller eksakt måling, vil de fleste optikere passe rammen eller gjøre din måling for gratis.