Digidexo.com

Guardasil Shot Side Effects

Den Guardasil shot er et skudd designet for å vaksinere kvinner mot humant papilloma virus (HPV). Ifølge kliniske studier, har Guaradasil en 100 prosent suksessrate mot to høyrisiko HPV-stammer som forårsaker opp til 70 prosent av tilfellene av livmorhalskreftdiagnoser, og en 90-prosent suksessrate mot HPV belastning som fører opp til 90 prosent av genital warts tilfeller. Men selv om FDA godkjente stoffet, og CDC bifaller det eksisterer en viss uenighet om bivirkninger forbundet med skuddet.

Side Effects

Den Guardasil forskerteam, representert ved Dr. Daron Ferris, sikrer pasientene at vaksinen har ingen ukjente langsiktige bivirkninger, og at risikoen for kortsiktige bivirkninger er ikke større enn en annen vaksine. Dr. Ferris peker til studier som er involvert sporer mer enn 10.000 pasienter i fem år, for å demonstrere sikkerheten av vaksinen. CDC tjenestemenn stemme med Guardasil lagets posisjon og krever ingen ekstra advarsler på stoffet rådgivning av farene ved bivirkninger.

Uenighet om bivirkninger

Selv om CDC og FDA godkjenner Guardasil, gjenstår en del kontrovers som 2009. The National Vaccine Information Center (NVIC) posisjon er at bivirkningene av Guardasil skutt langt oppveier bivirkninger av hjernehinnebetennelse vaksine, et beslektet vaksine gitt til pasienter i samme aldersgruppe. En NVIC rapport indikerer at de føler det testing på Guardasil var utilstrekkelig og at bare 1200 jenter under 16 år ble inkludert i de kliniske testene fremhevet av Dr. Ferris.

Vanlige bivirkninger

Noen vanlige bivirkninger forbundet med skuddet er kjent og tydelig frem av både FDA og produsentene av Guardasil. Disse bivirkningene er svimmelhet og besvimelse (som forekommer hos 11 prosent av pasientene), elveblest, utslett, mageproblemer, hodepine, kramper og frysninger. Skuddet kan også forårsake blodpropp i ben, hjerte og lunger.

Guillain-Barre syndrom

The Center for Disease Control har rapportert tre tilfeller av Guillain-Barre syndrom som ble angivelig knyttet til Guardasil. Guillain-Barre syndrom er en lidelse som fører til vedvarende, potensielt lammende muskelsvakhet som kan vare livet ut. Selv om disse tre tilfellene er rapportert på CDC nettsted, CDC sier at det er ingen pålitelige data å knytte Guardasil med en økning i Guillain-Barre syndrom.

Død

Guardasil har angivelig blitt knyttet til 39 rapporterte dødsfall per 1. mai 2009. Men CDC sier at av disse rapporterte Guardasil knyttet dødsfall, 26 har blitt undersøkt, og ingen bevis har blitt funnet å endelig nevne Guardasil som dødsårsak. Syv av rapportene kan ikke undersøkt på grunn av mangel på tilstrekkelig informasjon. De resterende seks er fortsatt under vurdering som i august 2009.