Digidexo.com

Eosinofil kolitt Diet

Eosinofil kolitt er en tilstand som kjennetegnes ved tilstedeværelse av store antall eosinofiler (en type hvite blodlegemer forbundet med allergier) i tykktarmen. Mens det er ingen offisiell kur for eosinofil kolitt, kan symptomene reduseres gjennom tilslutning til en bestemt diett. Et riktig kosthold for eosinofil kolitt vil innebære eliminering av felles utløse mat, slik at du kan gjenvinne en viss grad av kontroll over livet ditt.

Eosinofil kolitt

Eosinofil kolitt er en sykdom i fordøyelseskanalen som kan streike enten barn eller voksne. Symptomer på eosinofil kolitt inkluderer kvalme, uønsket vekttap, reduksjon i appetitt, tilstedeværelse av blod i avføringen, eller søvnproblemer. Eosinofil sykdom oppstår når et uvanlig stort antall hvite blodceller er til stede i et område av kroppen. I eosinofil kolitt, er det berørte området tykktarmen.

Eosinofil kolitt Diet Theory

Ifølge American Partnerskap for eosinofil Disorders, er en eliminasjonsdiett den beste måten å håndtere eosinofil kolitt. En eliminasjonsdiett er fjerning av alle utløse mat fra pasientens kosthold, en utløser mat blir et element som den enkelte er allergisk eller ser ut til å forårsake symptomer etter inntak. Dette kan redusere hyppigheten og intensiteten av symptomene dine.

Forslag eliminasjonsdiett

Prøv å holde seg til en høy-fiber diett - du bør spise minst 20 til 30 g fiber daglig, delt mellom løselig og uløselig kilder. Minimere forbruket av meieriprodukter, som laktose er en svært vanlig trigger for episoder av kolitt. Generelt, øke hyppigheten av måltider og samtidig redusere mengden konsumert ved hver fôring - gi kroppen din med mindre mat per måltid vil redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Til slutt, forsøke å eliminere matvarer som forårsaker gass, som kål, brokkoli, linser, erter og paprika.

Endre din eliminasjonsdiett

I tillegg til å følge disse generelle anbefalinger, bør du også være ute etter å identifisere de spesifikke utløse mat som påvirker deg. Den beste måten å gjøre dette på er å få legen din utføre en matallergi test eller holde en konstant matdagbok føre opp alt du spiser sammen med en beskrivelse av dine symptomer. Etter å ha fått noen få måneder igjen av data med en mat logg, vil du være i stand til å bestemme mer presist hvilke matvarer påvirker kolitt.

Betraktninger

Studier av både mennesker og dyr med kolitt har vist at tilskudd av fiskeolje kan bidra til å lindre symptomene. Ifølge Dr. James W. Simpson ved Institutt for veterinære kliniske studier i Skottland, har forskning vist at tilskudd av fiskeolje redusert kolitt alvorlighetsgrad med opp til 56 prosent. Dermed kan det være lurt å vurdere å kjøpe en over-the-counter fiskeolje og tar 3 til 5 g daglig for å se om det hjelper deg med din tilstand.