Digidexo.com

Medisinering for tørr hoste

Medisinering for tørr hoste


En tørr, hakk hoste er referert til som en uproduktiv hoste, noe som betyr at det ikke er noe slim produksjon er involvert. Disse typer hoste er vanligvis et resultat av forskjellige sykdommer og medisiner, som for eksempel vanlig forkjølelse og ACE-hemmere.

Hoste suppressants

Den vanligste typen medisiner tatt for å kurere en tørr hoste er en hoste suppressant. Denne type medisin tas oralt, enten i form av en pille eller som hostesaft. Det hjelper også å fukte de ulike kjertler i halsen og redusere hoste.

Bryst Rubs

Bryst gnir er en annen svært vanlig type medisiner som er effektive i behandling av en tørr hoste. Disse medikamentene tvinge deg til å puste i damp som slappe hals musklene, og dermed redusere trangen til å hoste.

Aktiv ingrediens

Den vanligste ingrediens brukt til å undertrykke en tørrhoste kalles dekstrometorfan. Noen medisiner som inneholder denne ingrediensen skal være en effektiv medisin for å redusere tørr hoste.

Bivirkninger

Ikke ta medisiner som inneholder dekstrometorfan hvis du er for tiden på MAO-hemmere, siden en alvorlig, livstruende reaksjon kan forekomme.

Ta kontakt med legen

Kontakt legen din hvis en tørr hoste vedvarer i mer enn en uke. Dette kan være et tegn på en bakteriell infeksjon som vil kreve en resept av antibiotika.