Digidexo.com

Behandling for peler Symptomer

Hauger eller hemorroider, er hovne årer i anus og endetarm. Hauger er en svært vanlig tilstand som kan resultere fra å belaste for mye under en avføring, økt press på grunn av graviditet eller kronisk forstoppelse eller diaré. Symptomer på hauger variere fra mild til alvorlig smerte, blødning, kløe og hevelse. Peler er relativt lett å behandle, og det er mange metoder som er tilgjengelige, avhengig av alvorligheten av symptomene. Hvis du opplever rektal blødning av noe slag, bør du oppsøke lege så snart som mulig for å utelukke eventuelle potensielt alvorlige forhold.

Hjem tiltak og endringer i livsstil

Hjem rettsmidler og endringer i livsstil kan avlaste de fleste hauger symptomer og hindre at tilstanden reoccurring. Trollhassel er en snerpende som kan bidra til å lindre smerte og kløe assosiert med hauger. Det er spesielt effektivt når det brukes kald og kan bidra til å stoppe blødning. Salt, krydder, øl og cola kan alle gjøre hauger symptomene verre, så unngå dem før du er symptomfrie. Fukt toalettpapir eller bruke smurte våtservietter til å rense selv etter avføring for å unngå irriterende rektum. Soaking i varmt vann med knærne trukket opp mot brystet kan bidra til å lindre smerte og krympe betente årer. Spis rikelig med fiber-rik mat og drikke minst åtte glass vann om dagen for å gjøre avføringen mykere slik at du ikke trenger å anstrenge når du går på do.

Medisiner

Milde til moderate smerter og kløe er de vanligste hauger symptomer, og de vanligvis svarer godt til aktuell og muntlig medisiner. Over-the-counter hemorrhoid kremer, salver og pads som inneholder trollhassel eller hydrokortison for å lindre smerte og kløe. Du må kanskje søke aktuelle medisiner flere ganger om dagen, men bruker dem for mer enn en uke uten legens retninger kan forårsake bivirkninger som utslett og betennelser. Over-the-counter smertestillende midler som paracetamol og aspirin vil også bidra til smerter og ubehag, selv om de ikke vil lindre kløe.

Minimal Invasive prosedyrer

Hvis dine hauger er svært smertefullt eller blør konsekvent, kan legen fjerne blodpropper med et lite snitt for å gi lindring. Gummi band ligation innebærer små gummistrikk plassert rundt hemorrhoid å kutte av sirkulasjon, noe som resulterer i hemorrhoid tørke opp og falle av på egen hånd. Ifølge Mayo Clinic, er gummi band ligation den mest effektive minimal invasiv behandling med den laveste satsen for gjentakende hauger. Injeksjoner kan brukes for å krympe peler, og noen leger kan anbefale laser, infrarødt lys eller varmebehandlinger for å herde og skrumpe små hauger.

Kirurgi

Dersom andre metoder har sviktet eller hauger er store, kan det hende du trenger kirurgi for å fjerne eller bidra til å helbrede din hemorrhoid. De fleste kirurgiske prosedyrer for hauger er poliklinisk, men noen kan kreve en kort sykehusopphold. Hemorrhoidectomy er den mest effektive kirurgiske metoden for å avlaste hauger og innebærer kirurgen fjerne vev som forårsaker blødninger. Urinveisinfeksjoner, problemer med vannlating og smerter er de vanligste bivirkningene av en hemorrhoidectomy. En stiftet hemorrhoidectomy er mindre smertefullt enn en vanlig hemorrhoidectomy, men det er ikke så effektiv. Kirurgen "stift" vevet rundt din hemorrhoid å blokkere blodstrømmen, forårsaker den til å tørke og skrumpe. Legen din vil kunne hjelpe deg å avgjøre hvilken kirurgisk alternativet er best for deg hvis du trenger kirurgi for å behandle dine hauger symptomer.