Digidexo.com

Symptomene på alkoholfrie fatty leversykdom

Symptomene på alkoholfrie fatty leversykdom


Alkoholisk fettlever sykdom er en vanlig tilstand der fettet samler seg i leveren din, selv om du drikker litt alkohol eller ingen i det hele tatt. Vanligvis er det ikke forårsaker noen symptomer. Men i noen tilfeller akkumulert fett kan føre til betennelse og arrdannelse i leveren din. Denne tilstanden, som er mer alvorlig, er noen ganger referert til som alkoholisk steatohepatitis. I alvorlige tilfeller kan alkoholisk fettlever sykdom kunne resultere i leversvikt. Det er symptomer assosiert med mer alvorlige tilfeller.

Fatigue

Mens trøtthet i forbindelse med alkoholisk fettleversykdom ikke nødvendigvis gjenspeiler alvorlighetsgraden av tilstanden til leveren din, eller insulinresistens (en forløper til type 2 diabetes), kan det påvirke din fysiske aktivitet. Alvorlighetsgraden av tretthet kan være sammenlignbare med hva du vil oppleve i primær biliær cirrhose, ifølge National Institutes of Health.

Magesmerter

Du kan forvente å oppleve noen smerte i øvre høyre del av magen fordi det er der leveren ligger. Du har mest sannsynlig ikke vil merke noe ubehag før alkoholisk fettleversykdommer når poenget med steatohepatitis, når det har kommet til det stadiet av betennelse.

Vektøkning

Leveren er den primære fettforbrennende organ i kroppen din, fordi det regulerer stoffskiftet av fett. Når det ikke fungerer som den skal, lagrer den overflødig fett, i stedet for å brenne den. Resultatet er vektøkning rundt midtseksjon. Du kan også ha større problemer med å miste vekt. Vekttap kan faktisk forbedre tilstanden.

Risikofaktorer

Noen forhold kan øke risikoen for å utvikle ikke-alkoholisk fettleversykdom. De omfatter høyt kolesterol, høye triglyserider, underernæring, fedme, hurtig vekttap, en underaktiv skjoldbruskkjertel, type 2 diabetes, giftstoffer og kjemikalier, og gastric bypass operasjon. Visse medikamenter kan også forårsake fettleversykdom slik som kortikosteroider og tetracykliner.

Behandling og forebygging

Behandlingen avhenger av årsaken til alkoholisk fettleversykdom. For eksempel, hvis du er overvektig, vil legen anbefale vekttap. Hvis medisiner du er i dag forårsaket det, kan legen endre dine medisiner. I noen tilfeller må du kanskje ta medisiner for fatty leversykdom eller du kanskje trenger kirurgi. Metoder for å redusere risikoen inkludere opprettholde vekten på et sunt nivå, spise et sunt kosthold, senke kolesterolnivået og kontrollere din diabetes.