Digidexo.com

Patofysiologien Artrose sykdom

Osteoartritt, også referert til som en degenerativ leddsykdom, er den mest utbredte form av artritt. Artrose utvikler seg gradvis over tid som brusk i leddene slites ned. Artrose kan forårsake ledd til å bli smertefull, stiv og virke større. Det slår oftest ledd i ryggrad, hofter, knær og hender. Behandlinger er tilgjengelige for å bidra til å lindre smerten ved slitasjegikt.

Effekter

UMMC sier i de tidlige stadier av slitasjegikt utsiden av brusk blir betent og hoven. Til slutt sprekker (splitting) og groper (små hull) utvikle seg i brusk.

Som osteoarthritis forverres ytterligere vev er tapt og brusken stivner. Denne dysfunksjonelle kombinasjonen gjør området mer utsatt for skader. Over tid er betydelige mengder brusk ble ødelagt, med tips av bein i leddet forsvarsløs.

Komplikasjoner

Ytterligere problemer kan utvikle seg som kroppen prøver å reparere skadet brusk. For eksempel kan grupper av skadde celler eller væskefylte cyster samles rundt bony områder nær sprekker i brusk. Små sekker med væske kan også vokse i benmarg seg selv og føre til hevelse.

Beinceller kan reagere på herjinger slitasjegikt ved å multiplisere og skape tykke, misdannede plater rundt utsatte områder.

Risikofaktorer

Majoriteten av mennesker som utvikler slitasjegikt er over 40 år ifølge Mayo Clinic kvinner er mer tilbøyelige til å utvikle sykdommen, men årsaken til dette er ikke kjent.

Skader som følge av en ulykke eller når du spiller sport kan øke sannsynligheten for å få slitasjegikt. Noen ganger folk er født med unormale ledd eller feil brusk, noe som kan øke risikoen for artrose.

Symptomer

Symptomene på slitasjegikt ofte utvikles gradvis og intensivere over tid. De vanligste er smerter, ømhet og / eller stivhet i de berørte felles. En rist følelse kan oppstå ved bruk av skjøten. Det kan være mindre fleksibilitet i leddet og i noen tilfeller bein spurs (harde klumper) og hevelse kan forekomme.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk eksamen og vil trolig ta røntgen og blodprøver for å hjelpe diagnosen artrose.

I noen tilfeller kan legen bruke artroskopi (et lite kamera som kan se inne i leddet) for å diagnostisere kilden til smerte.

Behandling

Mens det er ingen kur for artrose, kan behandlinger redusere smerte og bevare felles bevegelse, slik at du kan gå om din daglige rutine. Når smerten er moderat, kan over-the-counter-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen (Advil, Motrin, andre) og naproxen natrium (Aleve) hjelpe.

Hvis Artrose smerte blir alvorlig, reseptbelagte smertestillende piller, inkludert kodein og propoxyphene (darvon), kan være nødvendig for å få lindring. Når smertestillende medikamenter ikke klarer å tilby tilstrekkelig lindring, kan kirurgi som protesekirurgi (ledderstatning) være et alternativ.