Digidexo.com

Sprukket Disc Symptomer

Mellom beina i ryggraden er avrundede plater med en tøff wirestrømpen og geleaktig væske inne. Disse platene absorbere sjokk for ryggraden, men av og til er skadet, forårsaker dem til å herniate eller ruptur.

Identifikasjon

En plate er identifisert ved de to bein i ryggraden er det mellom. Ryggraden er delt inn i forskjellige seksjoner, inkludert cervical, thorax, korsryggen og sacrum. En plate som ligger mellom fjerde og femte lumbale bein i ryggraden er identifisert som L4-L5 plate.

Typer

Den knuste platen selv sjelden fører til smerte. I stedet er det platen presser mot nervene som forårsaker smerte. Dette kan føre til smerter, nummenhet og kribling hvor nerven strekker seg, slik som benet eller armen.

Diagnose

Basert på dine symptomer, kan legen din bestille en CT scan eller MR for å diagnostisere alvorlighetsgraden av platen problemer.

Behandling

For å lindre symptomene på en sprukket plate, leger ofte foreskrive fysioterapi, smertestillende medikamenter og andre smerte-management teknikker, for eksempel steroidinjeksjoner eller kirurgisk behandling.

Betraktninger

Smerter, nummenhet og prikking som følge av sprukket plate presser mot en nerve kan være et tegn på langsiktig nerveskader, og legen din kan anbefale mer aggressiv behandling, som for eksempel kirurgi.